Инфо

18. фебруар 2016.18. феб 2016.
АГЕНЦИЈА ЗА КОНСАЛТИНГ „ОПЕРАТИВНИ СИСТЕМ ДМ“

ЗНАЊЕ, ВЕШТИНА, БЕЗБЕДНОСТ

Првој генерацији радника у сектору приватног обезбеђења протеклог уторка уручени сертификати о успешно положеној стручној обуци. Старосна граница не постоји. Потребна само завршена средња школа, лекарско уверење и позитивна безбедоносна потврда. Шанса за даме и припаднике националних мањина
Законом о приватном обезбеђењу донетом прошле године сви радници у сектору приватног обезбеђења морају поседовати лиценцу о стручној обуци и то до краја 2016. године. Агенција за консалтинг „Оперативни систем ДМ“, смештена у улици Косте Абрашевића, решењем Министарства унутрашњих послова Србије од августа прошле године добила је потребну акредитацију за обуку за процену ризика имовине и лица и обуку за обезбеђење објеката и лица и јавних манифестација. Прва генерација радника у сектору приватног обезбеђења захваљујући овој Агенцији стекла је потребне сертификате.
- Према неким проценама у Србији тренутно има од тридесет до педесет хиљада радника који раде у сектору приватног обезбеђења. Сви они ће морати да прођу обуку. Управо смо завршили са обуком прве генерације тако да можемо да се похвалимо да смо пионири у овом послу. Агенција се поред тога бави и проценама ризика, проценама безбедности, израдом документације и организацијом обезбеђења, другим врстама консалтинга. Имамо у плану да реализујемо и друге врсте обука као што је обука телохранитеља, обука о тактичкој употреби пиштоља у руковању наоружањем, итд. ““ каже Дејан Миликић, власник и директор Агенције за консалтинг „Оперативни систем ДМ“.
За стручну обуку радника приватног обезбеђења предвиђен је сто један час у оквиру кога је тридесет пет издвојено за часове самоодбране, а остатак за обуку из безбедности, права, прве помоћи, безбедности здравља на раду и противпожарне заштите.
- Наша Агенција има један добар наставни кадар људи који су врло искусни у свом послу. Многи су радили у безбедоносним службама војске и полиције, специјалним јединицама. Ту су и тренери са звањем мајстора ђиуђицуа, затим врхунски доктори и остала стручна лица. Испуњавамо све услове за успешну реализацију што смо овом првом генерацијом и показали.
Акредитовани за територију Министарства унутрашњих послова Шапца од наредне седмице почеће са обуком нове генерације.
- Покушавамо да покажемо да едукација и оспособљавање људи доприноси општој безбедоносној култури и у Шапцу и у околини и да на тај начин допринесемо да се безбедоносна ситуација која је нажалост у Шапцу задњих месеци врло лоша поправи. Ово је и начин да људи пронађу и могућност запослења и самим тим обезбеде себи егзистенцију. Посао приватног обезбеђења није резервисан само за мушкарце већ је то шанса и за даме. Ми управо кроз нашу агенцију пропагирамо родну равноправност и могућност да и даме заврше обуку и укључе се у сектор приватног обезбеђења. Ово је прилика и за припаднике националних мањина.
Преко Агенције и сва јавна предузећа која имају организовану самозаштитну делатност моћи ће да реализују обуку својих радника.
- Правила новог Закона о приватном обезбеђењу још нису допрла до свих власника и директора. Позитиван пример је ТВ Шабац и „Глас Подриња“ који већ имају два радника приватног обезбеђења који су стручну обуку одрадили код нас.
Желећи да допринесу што бољој безбедносној ситауцији на подручју града Шапца, а вођени мотом „Знање, вештина, безбедност“, Агенција је упутила пар предлога филијали Националне службе за запошљавање у Шапцу како би преквалификацијом незапослена лица створила услове за запошљавање у овом сектору.
О. Гавриловић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa