Инфо

25. фебруар 2016.25. феб 2016.
ГРАДОНАЧЕЛНИК У ПОСЕТИ ХОЛАНДСКИМ ПРОИЗВОЂАЧИМА ХРАНЕ

НАЈАВЉЕНА НОВА ИНВЕСТИЦИЈА

У оквиру редовних посета успешним фирмама које послују на територији Шапца, градоначелник Небојша Зеленовић, са сарадницима, посетио је представништво холандског произвођача сточне хране “Де Хеус“, који је прошле године преузео шабачку фабрику „Протеинка“. Градоначелник Зеленовић је разговарао са руководством фирме о плановима за наредни период и најављеној инвестицији од два милиона евра у 2016.години, која ће унапредити пословање фирме „Де Хеус“.
- Боримо се за нова радна места у Шапцу. Инвестиције у овој фабрици ће допринети да се у наредном периоду запосле нови људи. Имамо план да се у Шапцу, у овој години, на различитим пословима запосли 2.000 људи. Добар пример је велика холандска фирма, друга по величини у Европи у области производње хране за стоку, која је одлучила да дође у Шабац и у овој години уложи два милиона евра у пословање. То је добро и за наше пољопривреднике који могу повећати своју зараду, додао је градоначелник.
Према речима Небојше Чипчије, директора фирме „Де Хеус“, измене у пословању очекују се до краја године.
- Прошле недеље је учињена измена у Агенцији за привредни регистар, тако да се фирма више не зове „Протеинка“, већ „Де Хеус“ доо Србија. Први корак је „рибрендинг“ предузећа. Планирано је да инвестирамо новац у изградњу још једног производног торња, са новом и модернијом опремом. Тежимо да подигнемо производњу на виши ниво и да до 2018. године производимо 200 хиљада тона годишње, што је три пута више од тренутног. Прву фазу ћемо извести са постојећим капацитетима, а када повећамо производњу, пропорционално томе запослићемо нове раднике, навео је Чипчија.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa