Инфо

25. фебруар 2016.25. феб 2016.
ГРАДОНАЧЕЛНИК ШАПЦА И АМБАСАДОР ХРВАТСКЕ О ПРЕКОГРАНИЧНОЈ САРАДЊИ

Нови програми и бољи односи

“Наша искуства су примерена за читаву Србију, односно градове који желе да нова финансијска средства, нови програми сарадње и бољи односи са комшијама буду успостављени“, истакао је амбасадор Хрватске
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић састао се недавно у згради Владе АП Војводине са амбасадором Хрватске у Србији Горданом Маркотићем. У конструктивном разговору, разматрали су се начини прекограничне сарадње у оквиру ИПА фондова и повезивање жупанија и града Шапца, а све у циљу остваривања средстава за бољи друштвено““економски развој града, увећање буџета и јачање привредне климе, кроз пословну сарадњу привредника Хрватске и Шапца. Састанку су присуствовали покрајински секретар за међурегионалну сарадњу АП Војводина Бранислав Бугарски, као и Бојана Младеновић, начелница Одељења за друштвене делатности Градске управе града Шапца.
- Разговарали смо о конкретним могућностима повезивања жупанија из Хрватске са градовима у Србији, указао је Гордан Маркотић, амбасадор Хрватске у Србији.
Како је истакао градоначелник Шапца, град Шабац ће учинити све да удвостручи буџет, а Градска управа већ поседује Одељење за развој чији је циљ да кроз квалитетне и сада већ доступне пројекте Европске уније обезбеди више средстава у градској каси.
- Мислим да можемо, захваљујући хрватском амбасадору, да нађемо партнере са друге стране реке Саве. Имамо конкретне предлоге, а ускоро ћемо разменити податке. Град Шабац је већ аплицирао на два позива за прекограничну сарадњу са Хрватском и Босном, и очекујемо добре вести. Урадићемо све што је потребно да промовишемо наш град, увећамо градски буџет и спојимо хрватске и шабачке привреднике како би могли да остваримо добре пословне резултате, навео је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
Заједнички закључак је да је састанак био увод у конкретне активности прекограничне сарадње Шапца и Хрватске. Истовремено, и промоција потенцијала и могућности града Шапца који свој просперитет жели да оствари и на начин који је дао одличне резултате у Хрватској.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa