Инфо

25. фебруар 2016.25. феб 2016.

Кроз пар речи

“¢ ФУДБАЛ ““ Головима Ивана Обровца, првим после повратка у клуб, „Мачва“ је, у Станишићима, остварила две минималне победе. Савладани су „Раднички“ из Сремске Митровице и „Звијезда“ Градачац по 1:0. У суботу, Шапчани дочекују „Сопот“ у последњој припремној утакмици пред наставак првенства.
“¢ ФУДБАЛ ““ Добру увертиру пред наставак Окружне лиге и почетак такмичења у Купу, „Раднички шабачки“ направио је победом у Миокусу, против екипе „Церић“, 4:1, у пријатељској утакмици. Стрелци за „Раднички“ били су: Лукић, Радукић, Петровић и Николић. У последњој утакмици пред такмичарске дуеле, „Раднички“ је победио „Подриње“ из Мачванске Митровице 3:1, головима: Радукића, Петровића и Лукића.
“¢ РУКОМЕТ ““ Некадашњи рукометаш Партизана, Адемар Леона, Металурга и СЛАСК, Ђорђе Голубовић, појачао је шабачку Металопластику. Десни бек ће наступати за Шапчане најмање до краја сезоне. Голубовић је био кадетски и јуниорски репрезентативац Србије.
“¢ РУКОМЕТ ““ ОРК „Мачва“ Богатић организовао је у недељу традиционални меморијални турнир „Меморијал Миљке Фајфрић“ у хали „Зорка“, који је истовремено био и генерална проба пред наставак Прве лиге „Центар“. Прво место освојили су рукометаши Лознице који су у финалу победили домаћина 22:20. Пре овог меча, „Мачва“ је победила Металопластику 2, а „Лозница“ Слогу из Хртковаца. Тимовима учесницима и породици Фајфрић уручене су плакете за успешну сарадњу и подршку клубу.
“¢ ШКОЛСКИ РУКОМЕТ ““ Током протекле недеље, одржана су Градска првенства за основне и у средње школе. Најуспешније су биле ОШ „Јанко Веселиновић“ у конкуренцији дечака, односно ОШ „Лаза Лазаревић“ што се девојака тиче. Економско трговинска школа однела је апсолутну победу међу средњошколским узрастом. Наредни степеник за победнике је Окружно такмичење.
“¢ КОШАРКА ““ Током викенда настављена је Друга регионална кошаркашка лига „Запад“. Шабачки „М015“ савладао је „Студент“ Ваљево 66:56, док је „Рађевац“ из Крупња, на свом терену, поражен од лидера, Радничког из Ваљева, 94:67.
“¢ ПЛИВАЊЕ ““ Шабачки пливач Лука Познановић освојио је две медаље на отвореном Првенству Србије за старије јуниоре. Други је на циљ стигао у дисциплини 200 метара ““ леђно, док је треће место освојио у трци на 50 метара делфин стилом.
“¢ АТЛЕТИКА ““ Атлетичарка Спринта из Бадовинаца, Кристина Петровић, освојила је златну медаљу у скоку у вис на Првенству Србије за старије пионире у Београду. Најбољи пласман, Петровић је остварила прескочивши 153 цм.
“¢ КАРАТЕ - У просторијама К.К. „Соко“ у Мајуру одржан је испит за вредне чланове овог клуба. Тест за жути, зелени и плави појас успешно је савладало 28 чланова мајурског клуба. Турнири Мајурце очекују у марту.
“¢ КАРАТЕ ““ Једанаест такмичара КК “Шабац“ окитило се медаљама на првом припремном такмичењу за Европско првенство, Отвореном првенству Новог Сада. У конкуренцији 34 клуба и 550 такмичара, седам Шапчана (Митрић, Веселиновић, А. Летић, Л. Летић, Милутиновић две, Делић) било је најбоље у својим категоријама, док су четворо каратиста заслужили сребрне медаље (Јовић, Миловановић, Андрић, Рајић). Континентални шампионат на програму је од 1. до 3. априла у Нирнбергу.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa