25. februar 2016.25. feb 2016.

Kroz par reči

“¢ FUDBAL ““ Golovima Ivana Obrovca, prvim posle povratka u klub, „Mačva“ je, u Stanišićima, ostvarila dve minimalne pobede. Savladani su „Radnički“ iz Sremske Mitrovice i „Zvijezda“ Gradačac po 1:0. U subotu, Šapčani dočekuju „Sopot“ u poslednjoj pripremnoj utakmici pred nastavak prvenstva.
“¢ FUDBAL ““ Dobru uvertiru pred nastavak Okružne lige i početak takmičenja u Kupu, „Radnički šabački“ napravio je pobedom u Miokusu, protiv ekipe „Cerić“, 4:1, u prijateljskoj utakmici. Strelci za „Radnički“ bili su: Lukić, Radukić, Petrović i Nikolić. U poslednjoj utakmici pred takmičarske duele, „Radnički“ je pobedio „Podrinje“ iz Mačvanske Mitrovice 3:1, golovima: Radukića, Petrovića i Lukića.
“¢ RUKOMET ““ Nekadašnji rukometaš Partizana, Ademar Leona, Metalurga i SLASK, Đorđe Golubović, pojačao je šabačku Metaloplastiku. Desni bek će nastupati za Šapčane najmanje do kraja sezone. Golubović je bio kadetski i juniorski reprezentativac Srbije.
“¢ RUKOMET ““ ORK „Mačva“ Bogatić organizovao je u nedelju tradicionalni memorijalni turnir „Memorijal Miljke Fajfrić“ u hali „Zorka“, koji je istovremeno bio i generalna proba pred nastavak Prve lige „Centar“. Prvo mesto osvojili su rukometaši Loznice koji su u finalu pobedili domaćina 22:20. Pre ovog meča, „Mačva“ je pobedila Metaloplastiku 2, a „Loznica“ Slogu iz Hrtkovaca. Timovima učesnicima i porodici Fajfrić uručene su plakete za uspešnu saradnju i podršku klubu.
“¢ ŠKOLSKI RUKOMET ““ Tokom protekle nedelje, održana su Gradska prvenstva za osnovne i u srednje škole. Najuspešnije su bile OŠ „Janko Veselinović“ u konkurenciji dečaka, odnosno OŠ „Laza Lazarević“ što se devojaka tiče. Ekonomsko trgovinska škola odnela je apsolutnu pobedu među srednjoškolskim uzrastom. Naredni stepenik za pobednike je Okružno takmičenje.
“¢ KOŠARKA ““ Tokom vikenda nastavljena je Druga regionalna košarkaška liga „Zapad“. Šabački „M015“ savladao je „Student“ Valjevo 66:56, dok je „Rađevac“ iz Krupnja, na svom terenu, poražen od lidera, Radničkog iz Valjeva, 94:67.
“¢ PLIVANjE ““ Šabački plivač Luka Poznanović osvojio je dve medalje na otvorenom Prvenstvu Srbije za starije juniore. Drugi je na cilj stigao u disciplini 200 metara ““ leđno, dok je treće mesto osvojio u trci na 50 metara delfin stilom.
“¢ ATLETIKA ““ Atletičarka Sprinta iz Badovinaca, Kristina Petrović, osvojila je zlatnu medalju u skoku u vis na Prvenstvu Srbije za starije pionire u Beogradu. Najbolji plasman, Petrović je ostvarila preskočivši 153 cm.
“¢ KARATE - U prostorijama K.K. „Soko“ u Majuru održan je ispit za vredne članove ovog kluba. Test za žuti, zeleni i plavi pojas uspešno je savladalo 28 članova majurskog kluba. Turniri Majurce očekuju u martu.
“¢ KARATE ““ Jedanaest takmičara KK “Šabac“ okitilo se medaljama na prvom pripremnom takmičenju za Evropsko prvenstvo, Otvorenom prvenstvu Novog Sada. U konkurenciji 34 kluba i 550 takmičara, sedam Šapčana (Mitrić, Veselinović, A. Letić, L. Letić, Milutinović dve, Delić) bilo je najbolje u svojim kategorijama, dok su četvoro karatista zaslužili srebrne medalje (Jović, Milovanović, Andrić, Rajić). Kontinentalni šampionat na programu je od 1. do 3. aprila u Nirnbergu.

Najnoviji broj

23. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa