Инфо

25. фебруар 2016.25. феб 2016.
ШАБАЧКИ „СИНАЛКО ФРУТИ“ БЕЛЕЖИ РАСТ ПРОИЗВОДЊЕ

НОВА ТРЖИШТА ПРИОРИТЕТ

Шабачко предузеће „Синалко Фрути“, прошле године забележило је раст продаје од 18 одсто. За 2016. планиран је извоз сокова на околна тржишта
Лиценцирани партнер интернационалне компаније „Синалко“ од 2010. године послује у Шапцу. Од октобра прошле године налазе се на новој локацији, у Северозападној радној зони, где тренутно ради 50 запослених. Амбициозни планови руководства дају резултате, јер је значајно повећан обим производње и продаје безалкохолних напитака. „Синалко Фрути“ тренутно је на трећем месту у Србији по производњи сокова, а још бољи резултати очекују се када почне извоз.
- У 2015. остварили смо раст од 18 одсто. Сличне резултате очекујемо и ове године, зато што смо окренути ка извозу наших производа. Договарамо извоз у Мађарску и Румунију, а у току су и преговори око извоза на тржиште Руске Федерације, у чему нам доста помаже централа наше компаније у Немачкој. Након 2001. године, „Синалко“ је коначно остварио значајан раст на домаћем тржишту сокова, где тренутно заузимамо трећу позицију у категорији газираних пића, каже Владимир Петровић, директор предузећа „Синалко Фрути“.
На домаћем тржишту, ускоро ће се наћи и нови производи.
- Поред познатог асортимана наших производа, планирамо да производимо и пунимо „Синалко грејп“ и „Синалко јабуку“. То су два нова газирана сока, интересантних укуса, који ће бити потпуна новост на домаћем тржишту. Уверени смо да ће се оба укуса допасти нашим купцима, каже Ивана Бугарчић, руководилац производње.
Проблема, као и у сваком послу у Србији, нажалост не мањка, а у случају највеће шабачке фабрике сокова, односе се на неликвидност комитената и потрошача.
- Током последње три године, у свим трговинским ланцима евидентиран је пад промета трговине газираним пићима. То је нешто што погађа све произвођаче, па и нас. Надамо се бољим временима и расту куповне моћи грађана, што би допринело још већем тржишном учешћу наших производа, каже Петровић.
ПОВРАТАК НА СТАЗЕ УСПЕХА
“Синалко Фрути“ на годишњем нивоу произведе десет милиона литара сокова, уз вредност производње од 270 милиона динара. Осим планираног извоза, раст производње и продаје може се очекивати и уколико централа фирме одлучи да се у Шапцу производе и негазирани сокови, о чему ће се разговарати на великој конференцији у Немачкој у априлу.
М.Максимовић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa