Инфо

25. фебруар 2016.25. феб 2016.
ДВАНАЕСТА КАМЕНИЧКА ЛИЈА

МАНИФЕСТАЦИЈА ЗА ПРИМЕР

Протекле суботе, дванаести пут за редом под покровитељством општине Коцељева, манифестација Каменичка лија окупила је у овом коцељевачком селу преко 250 ловаца из 23 ловачка друштва Србије. Оцена свих учесника је да би ова манифестација, коју је Ловачки савез Србије уврстио међу десет најзначајнијих у нашој земљи, могла послужити као пример добре организације.
Одстрељено је укупно шест лија. Прву је одмах по уласку у терен устрелио некадашњи председник ЛУ “Тамнава“ Коцељева Зоран Павловић, док су се преосталих пет нашле у погрешно време пред црниљевачким ловцима Момчилом Јанковићем и Иваном Јовићем из Горњег и Томић Љубишом и Милорадом и Ацом Симићем из Доњег Црниљева.
Један од најстаријих ловаца из овог краја који је имао добар поглед у Каменици, Љубиша Томић Корџон из Доњег Црниљева, наставник у пензији, истиче изванредну организацију целе манифестације.
- Организација, терен, погон, стратегија, све је било на завидном нивоу, па су и резултати лова били овако добри. Из моје групе нас тројица смо, распоређени на растојању од стотинак метара, успели да устрелимо три лије - каже Томић и присећа се својих првих ловачких дана и прве пушке из 1970. године наслеђене од оца Богољуба који ју је добио на поклон од Ловачког савеза Србије као награду за највећи број одстрељених лисица те године.
Дружење ловаца настављено је уз иће и пиће као и незаобилазну лутрију на којој је највише среће имао Дарко Поповић из Коцељеве који је освојио ловачку пушку, дар ловачке секције Каменица.
В.Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa