Инфо

10. март 2016.10. мар 2016.
АЛО, ШАБАЦ!

Хошемо ли у Шабац на поплаве

Бауљали смо јесенас по кишурини шабачким вашаром као пратња новоизабраног премијера Чивијашке републике Кесић Зорана, па је он са неке тезге дохватио пластичну пушку и попут правог политичара у кампањи обратио се случајним пролазницима: “Да се наоружавамо, па да се запуца!“
Ром који је продавао трубице и заставице живо се заинтересовао за ово Кесићево зезање, али стварно. Па га је питао: “Је ли, како се ти зовеш? За тебе ћу да гласам!“
Ајд, можда у Србији и има људи који не знају ко је Кесић, сведоци кажу да је и Чеда Јовановић на неком пријему мртав озбиљан питао Кесића: “А ви сте?“, гледајући у њега ко да га први пут види у животу.
Али нема Србина који не воли неку ванредну ситуацију, јер је то национални природни амбијент, те се увек залепи за политичара који носи пушку. Макар и пластичну.
У последње време, међутим, примећено је да грађани воле да се залепе за политичара који носи децу, а понекад носи и џакове.
Ванредне ситуације и ванредни избори постали су нам редовнији него икад, први пут у новијој историји имамо ванредне поплаве и ванредене изборе сваке две године, али постоји разлика између последњих мартовских поплава и оних мајских: овај пут нико из београдске власти се није сетио да би било згодно спасавати Шабац од Шапчана.
Пре две године, премијер је председавао проширеним седницама владе по шаблону наставника општетехничког образовања. Више пута је држао говоре после којих је мајор Гавриловић пао на друго место највећих оратора. А друг Тито на треће. Из тих говора смо закључили, рецимо, да у Шапцу, граду од 70.000 становника, највише недостају особе мушког пола. Те је премијер послао пар хиљада описаних особа које су по доласку схватиле да сем њих, Шапцу недостају и џакови, песак, лопате и организатор.
Независне дневне новине Информер, како им пише у заглављу, тада су објавиле текст под насловом: “Независни медији планирају премијера да удаве у поплавама“. Изгледа да је у околини премијера примећен већи број представника независних медија у купаћим гаћама који вребају прилику. Можда су те барабе и хтеле да удаве премијера, ал“™ што, кад су такви хероји, нису покушали да удаве Вању Удовичића? - питали смо се оправдано, јер лако је удавити премијера, ал“™ удави ти, буразеру, ватерполисту.
Читајући новине и гледајући поједине телевизије некако нам се чинило да су у тим поплавама испливали сви сомови. Појава већег броја сомова капиталаца за време поплава није неуобичајена, кажу риболовци.
-Али баш толиких сомова! Такве никада нисмо видели - чудили су се пецароши на Сави код Шапца, показујући рукама колики су били примерци које су тих дана приметили: “Овооликиии!“.
Ствар је заправо била сасвим обрнута од оног наслова у Информеру: српска влада је у то време покушавала да удави шабачку власт у поплавама, локални напредњаци упали су у градску кућу, где су их питали: “Откуд ви овде?“, а они одговарали: “Нас је поплава избацила“.
Стара узречица по којој неко изгледа ко да га је поплава избацила, добила је тада своје живе примерке, шабачке напредњаке, које је поплава избацила директно у кабинет градоначелника.
Не зна се да л“™ је горе зарађивати на несрећи или на несрећи скупљати политичке поене.
Дража Петровић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa