Инфо

10. март 2016.10. мар 2016.
ОДРЖАНИ 32. ЗИМСКИ СУСРЕТИ УЧИТЕЉА СРБИЈЕ

ШКОЛЕ ЗА 21. ВЕК

Око четристо просветних радника из Шапца и околине прошле суботе у ОШ „Јанко Веселиновић“ учествовало у стручном усавршавању кроз дванаест једнодневних семинара
Шабац је прошле среде осми пут угостио учитеље на традиционалним 32. Зимским сусретима учитеља Србије. Друштво учитеља Шабац и Савез учитеља Репубике Србије за око четристо учитеља из Шапца и околине организовали су дванаест семинара током Дана стручног усавршавања у ОШ „Јанко Веселиновић“.
- Понуђени семинари задовољили су све компентенције учитеља које су им потребне за једну школску годину, а који су обухватили основне предмете - српски језик, математику, природу и друштво, ликовно, музичко. Будући да радимо на побољшању сарадње са родитељима имали смо два семинара на којима су учитељи научили како да кроз радионице одрже родитељске састанке. Имали смо и семинаре о часу одељенске заједнице како бисмо побољшали развијање другарства и толеранцију, а смањили развијање насиља у школама - рекла је Сузана Мијушковић, председница Друштва учитеља Шабац.
Целокупно стручно усавршавање свих двеста педесет учитеља из града финансирала је Градска управа јер је, по речима градоначелника Небојше Зеленовића, улагање у усавршавање учитеља предуслов за добро образовање деце.
- Наша деца имају право на образовање. Право да уче као сва остала деца у Европи. Да бисмо то омогућили учитељи морају да савладају одређене програме, да буду бољи учитељи, да на бољи начин пренесу знање. Очекујемо да нам деца буду самосвесна и одговорна, а то не можемо без школе за 21. век. Зато је потребно да деца иду у једну смену, да у једној смени обаве све своје школске задатке са својим наставницима и учитељима и да имају здрав и топао оброк и да у једном озбиљном и организованом образовном систему постижу што боље резултате - додао је градоначелник.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa