Инфо

24. март 2016.24. мар 2016.

САОПШТЕЊЕ ЈКП ..ВОДОВОД-ШАБАЦ“ ШАБАЦ

Поштовани,
Свако ко у предизборној кампањи помиње „Водовод-Шабац“ требало би да зна три неспорне чињенице:
Цена воде и одвођења отпадних вода у Шапцу је најнижа од свих градова у Србији. Цена воде за привреду није мењана од 2008. године, а за грађане од 2013. године. Ово смо постигли значајним смањењем трошкова пословања предузећа.
ЈКП „Водовод-Шабац“ је у 2015. години подигао степен наплате потраживања од 106%, чиме смо постали најбољи Водовод у Србији. Предузеће је остварило рекордну добит од 12 милиона динара и постигло изузетну ликвидност, тако да данас на рачуинима имамо преко 50 милиона динара.
Уводимо нове технологије, па смо ових дана ставили у функцију Постројење за прераду отпадних вода, најмодерније у Србији, чиме постижемо квалитет прераде комуналних отпадних вода на изливу у реципицијент (реку Саву) који је бољи од квалитета воде у самој Сави. Око 3 милиона евра инвестиција планирано је у 2016. години.
Што се тиче броја запослених у ЈКП „Водовод-Шабац“, он је Одлуком Владе Републике Србије о максималном броју запослених на неодређено време у систему државних органа за ЈКП „Водовод-Шабац“ утврђен на 145 и ми смо дужни да се тог броја држимо. Рационализација коју смо спровели се односила на администрацију, а у производњи и одржавању водоводне и канализационе мреже смо чак повећали број извршилаца. Свако прејудицирање судских поступака који су још у току и где пе постоји правоснажна одлука је у супротности са Уставом и законима Републике Србије и представља злоупотребу у политичке сврхе. Ово се односи и на ипспекцијски надзор, где ће се такође показати да је ЈКП „Водовод-Шабац“ у свему поступао у складу са Законом и Одлукама Владе Републике Србије, па макар се ми са тим одлукама и не слагали.
(Преузето са ТВ Шабац)

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa