Инфо

24. март 2016.24. мар 2016.
У Крупњу одржано општинско такмичење рецитатора

НАЈБОЉИ У ОПШТИНИ

Најмлађи најбројнији, стидљиви средњошколци. Изабрани рецитатори општине Крупањ за Окружно такмичење
Протекле недеље у петак 25. марта у Библиотеци „Политика“ у Крупњу одржано општинско такмичење рецитатора у коме је наступило четрдесетак ученика у три узрасне категорије.
Најбољи рецитатори у млађем узрасту ученика од првог до четвртог разреда основне школе у општини Крупањ су Јана Маринковић, Марија Прокопић, Милица Костадиновић и Тамара Протић. Најуспешнији у средњем узрасту од петог до осмог разреда били су ученици Маријана Кикановић, Милица Матић, Милица Нешић и Огњен Марковић. У старијем узрасту ученика средње школе најбољи су Магдалена Матић са песмом „Ја сам од оних безброј али“ аутора Јелене Стојковић-Мирић и Стефан Маринковић који је рецитовао песму Мирослава Антића „Писма госпођи Винети“.
Задатак стручне комисије да објективно оцени све такмичаре и да им помогне у даљем раду није био нимало лак и према речима председника жирија Мирослава Радовановића избор је извршен једногласно: „Појавио се велики број изванредних такмичара који су нам дочарали величину и узвишеност поезије. Поезија је најузвишенија дисциплина људског духа и данас смо се поново вратили вери у њу. Мислим да би такмичари у старијој узрасној категорији требали да пробуде сензибилитет, да мало више учествују у оваквим надметањима, јер поезија шири видике, богати речник и све оно што је неопходно за будући живот“.
Рецитатори из Рађевине имаће прилику да се покажу на такмичењу рецитатора Мачванског округа која ће се у Библиотеци „Политика“ у Крупњу одржати у петак 22. априла 2016. године са почетком у 10 часова.
Д.Жугић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa