Инфо

31. март 2016.31. мар 2016.
ОПШТИНА ВЛАДИМИРЦИ: ТРИБИНА ОО СНС

ВУКОШИЋ, БОГОМ ДАН ЗА АКУМУЛАЦИЈУ

Провером и одласком на терен добили смо идиличну слику будућег језера на бари у Вукошићу. Уз невелико улагање добила би се трајна велика корист
У Церовцу пред пуном салом Дома културе трибина у организацији општинског одбора Српске напредне странке имала је учеснике из Београда, Шапца и свих села која трпе ћуд Добраве сваког пролећа а некад и чешће. И ових дана 10.000 хектара је били пар дана под водом па је беседа ауторитета из “Србијавода“ протекла у даху.
- Ми смо пројекат колеге Радукића у неким тренуцима примили са неверицом. Да брана од 15 метара висине има показатеље попут бране од 87 метара било је, признаћете нелогично. Провером и одласком на терен добили смо идиличну слику будућег језера на бари у Вукошићу, који је једини такав простор у Србији, који само треба преградити и заштитити села до Саве, говорио је инжењер Ненад Гавриловић и наставио.
- Од саме одбране од великих вода до заливних могућности до централа, бројних садржаја и чак и фабрике воде, то је нешто што се није дало наслутити. Уз невелико улагање добила би се трајна велика корист и, ово је по могућностима да се брзо уради пројекат број један. После пар месеци дораде плана могло би се у градњу а локација је је понављам скоро народски Богом дана за акумулацију, био је исцрпан Гавриловић закључујући да у Србији не постоји такав простор што је многе оставило у неверици.
Домаћин, актуелни председник општине из редова СНС Милорад Милинковић је истакао упорност челника општине и разумевање врха републике те помоћ “Србијавода“.
- Баш у дану када је овог марта кренула стихија од реке, која зна лети и да пресуши, био сам у Београду и допуњавао огромну документацију која треба да изнедри језеро. Ми ћемо надокнадити пољопривредницима земљу која буде потопљена а, Србија ће помоћи израду плана док средства чекају захваљујући Влади, и нашем премијеру Вучићу. Надамо се да ће већ наредне године бити мање проблема захваљујући и овом послу у који смо утрошили много упорности јер смо знали да другог пута нема, рекао је председник општине.
И остали гости од Душана Панића из Београда и Драгана Топаловића из ВПЦ говорили су у сличном тону, уз одговоре заинтересованих појединаца који су добили тумачење, да ће Добрава од бране бити тиха и кротка али увек пуна до врха а, да ће поплаве бити далек страх. Може се до миле воље наводњавати а палета могућности од туризма до спорта је отворена, може се сажети ток разговора на посећеној Трибини.
Бројне госте из Шапца у обраћању представио је повереник ГО СНС доктор Слободан Поповић.
- Срећни смо што се ово може урадити, али ова власт уме да препозна и многе сличне пројекте попут Мишарске аде која може личити на београдску Аду Циганлију. Е ту већ има проблема јер тешко наилазимо на разумевање. Убеђени смо да ће доћи ред и на нас да добијемо нешто попут Владимираца и Вукошића, оквир је приче повереника СНС из Шапца.
У тишини препуни утисака отишли су учесници Трибине која је отворила књигу капиталних инвестиција на страници Вукошићка бара, у општини Владимирци се надају што скорије јер тек долазе и месеци и године климатске непредвидивости са огромним последицама по пољопривреднике и бројне невољнике који стрепе од сваке обилније кише.
С.К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa