Инфо

31. март 2016.31. мар 2016.
ОДРЖАН ЗАВРШНИ САСТАНАК ПРОЈЕКТА „ ЗАЈЕДНИЧКА БУДУЋНОСТ ““ БЕЗБЕДНА И ЗЕЛЕНА“ У НИШУ

ВЕЋА БЕЗБЕДНОСТ

Завршни састанак пројекта „Заједничка будућност ““ безбедна и зелена“, чији је циљ превенција региона од поплава, одржан је у ЦИМ Групи
Пројекат се реализује у општинама Ариље, Љубовија, Крупањ, Братунац, Сребреница, Ново Горажде, Пожега, Фоча Устиколина и Чајниче и пример је партнерства приватног и јавног сектора који омогућује и оснажује одрживи развој. Укупна вредност пројекта је 1,7 милиона евра, средства су прикупљена из ЕУ фондова. На пројектима ће се применити најсавременија иновативна решења у сарадњи са партнерима из Европске уније, домаћа грађевинска оператива извршиће инфраструктурне радове, док ће млади стручњаци бити ангажовани на изради веб портала, студија и приручника како би се подигла свест становништва кроз заједники центар који ће бити формиран за превенцију поплава. Општину Љубовију на састанку је представљао заменик председника СО Љубовија Горан Јосиповић.
Ово је изузетно важан пројекат за општину Љубовија, ако узмемо у обзир са којим се проблемима суочавала током мајских, али и поплава коју општину задесиле 2010. године. У склопу овог пројекта општина Љубовија решиће уређење Грабовичке реке, а добијањем скипа ЈП Љубовија ће побољшати квалитет рада - истакао је Јосиповић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa