Инфо

31. март 2016.31. мар 2016.
ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН ДЕЧЈЕ КЊИГЕ

КАКО ПОСТАТИ И ОСТАТИ ГЛУП

Овај приручник је упропастио многе, зашто не би и тебе? Учење или блејање, зар има дилеме? Учини живот што бесмисленијим. Како ћеш најлакше спречити себе да учиш? Водич у празнину. Све о неучењу у 39 лекција
У дворани “Винавер“ у Анексу, поводом Светског дана дечје књиге, организован је књижевни матине Јасминке Петровић “Како постати и остати глуп: све о (не)учењу“, што је наслов једне од књига ове ауторке.
- Са мном је на књизи радила доктор наука Ана Пешикан, психолог. Размишљале смо како да је учинимо примамљивом за децу, а да их научимо да уче и одлучиле да им приђемо, како је мој деда говорио - “около кере, па на задња врата“. Кад сам била гост у једној школи, библиотекарка ми је испричала о једном ученику који је имао седам недовољних оцена и коме је наставница српског рекла да прочита само једну књигу да би добио прелазну оцену. Он је отишао у библиотеку и нашао ову нашу књигу, јер му се учинило да ће да пређе наставницу, али десило се да је књига прешла њега, јер је, док ју је читао, научио да учи. То је жив пример за ког сам чула, да је поправио све јединице и успео да заврши прво разред, а потом и школу. Кажу “Кад помогнеш једном детету, помогао си целом свету“, каже ауторка.
С обзиром да је матине био колажног типа, Јасминка је деци говорила и о другим насловима, а највише о књизи “Лето када сам учила да летим“, која је изашла пре шест месеци, а већ је доживела друго издање. Овај приручник за одрастање, ауторки је донео награду “Плави чуперак“.
Јасминка Петровић је једна од најзначајнијих српских ауторки за децу и добитница многобројних награда. Уређивала је дечје емисија на радију, као и часописе за децу.
Поред поменута два, неки од њених наслова су “Секс за почетнике“, “Ово је настрашнији дан у мом животу“, “Риба риби гризе реп“, “Само за твоје уши“, “35 калорија без шећера“, “Од читања се расте“ и други.“
М.Ф.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa