Инфо

31. март 2016.31. мар 2016.
ОДРЖАНА ДОМИЈАДА

РЕВИЈА РАЗЛИЧИТОСТИ

Гости задовољни организацијом, домаћини квалитетом програма. Самим учесницима такмичење у сенци прилике за склапање нових пријатељстава
Прошле суботе Средња пољопривредна школа са Домом ученика Шабац била је домаћин регионалне “Домијаде“. Око 350 представника 14 домова средњих школа из Западне Србије такмичило се у области културно уметничког стваралаштва. Најбољи су стекли прилику да своје вештине покажу средином априла на републичкој „Домијади“ у Врњачкој Бањи.
Такмичење је организовано у неколико категорија и док су у области литерарног стваралаштва и драмског приказа, по мишљењу стручног жирија, тријумфовали представници Дома из Ужица, најквалитетнији „музичари“ су дошли из Крушевца, у ликовним уметностима су доминирали Шпчани, најбоље резултате у поетском приказу и модерном балету остварили су Краљевчани, а Ваљевци су се најуспешније представили у фолклору и издавачкој делатности.
Летимичним увидом у постигнуте успехе, стиче се утисак да сваки дом негује различите афинитете према одређеној грани уметности, а у необавезном разговору са учесницима закључујемо да им је од такмичарског дела приоритетније дружење са вршњацима из других градова. Наиме, сви они се слажу да поред прилике да презентују своја тренутна уметничка достигнућа, на овакве смотре иду пре свега са циљем да се добро забаве и стекну нова познанства и тврде да су тај приоритет у Шапцу максимално остварили.
Да је „Домијада“, осмишљена са идејом пропагирања духа заједништва и међусобне сарадње презентовањем програма који се у домовима реализују у оквиру ваннаставних активности потврђује и директор шабачке Пољопривредне школе са Домом ученика Предраг Савић.
-На оваквим манифестацијама имамо прилику да се представимо у најбољем светлу и покажмо да се у нашој школи негују различите вештине и знања. Наши ученици, поред занимања из области пољопривреде за коју се школују имају широко поље интересовања и неоспоран таленат у области културно уметничког стваралаштва. Ми се у оквиру школе трудимо да им створимо све услове како би максимално развили њихове потенцијале, а колико смо у томе успешни сведоче бројна признања са републичких такмичења или манифестација овог типа. Но, оно што свако ко се бави децом не може а да не примети је чињеница да им од тих награда њима много више значи дружење и упознавање са вршњацима- каже Савић.
Управница Дома ученика шабачке Средње пољопривредне школе Тања Николић, каже да су се гости сложили у оцени да је ово једна од најбоље организованих „Домијада“, и најављује ново дружење Домова, сада на републичком нивоу за 15., 16., и 17. април.
-Сви гости су отишли задовољни и организацијом и наградама. Програм се дешавао на две локације: у Пољопривредној школи и Шабачком позоришту, сатница је испоштована и деца су се по дану вратила у своје градове. Оно што увек са поносом истичемо је да Шабац увек има своје представнике на републичким „Домијадама“ а та традиција ће бити испоштована и ове године. Наиме, средином априла чланови наше ликовне секције представљаће нас у Врњачкој Бањи, а почетком маја на Златибору на спортској „Домијади“, имамо нашу такмичарку у стоном тенису - објашњава Николићева.
Т.Т.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa