Инфо

31. март 2016.31. мар 2016.
У ТОКУ РЕКОНСТРУКЦИЈА ВЕЛИКОГ ПАРКА

ДА ПАРК ИЗАЂЕ У ГРАД

Прва фаза радова у Великом парку, која подразумева реконструкцију стаза, расвете и облагање бункера, је у току. Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић са сарадницима, посетио је градилиште на ком се уређује део парка према улици Краља Милана. Он је оценио да је реч о једном од најважнијих пројеката у овој години.
- Ови радови су једнако важни као и прошлогодишње реконструкције Градског базена и трга. Желим да Велики парк буде место на које ће сви Шапчани бити поносни, ком ће уживати грађани свих генерација, деца, људи средњих година и пензионери. У нашем Шапцу, ми можемо све заједно да урадимо, не треба нам нико са стране да нам каже како желимо да изгледа наш Велики парк. Пружили смо прилику нашим грађанима да учествују у осмишљавању садржаја и изгледа парка путем друштвених мрежа и посредством јавног раног увида у пројекат. Урбанисти су се трудили да што више жеља грађана ускладе са струком, подсетио је градоначелник.
Милена Зиновић, директорка ЈУП „План“ и члан градоначелниковог тима, каже да ће овај сегмент реконструкције парка допринети да „град лакше уђе у парк, а парк изађе у град“.
- Уместо досадашњих тачкастих улаза на ћошковима парка, желимо да направимо линеарни прелаз и омогућимо лакши улаз и излаз из парка. На досадашњим местима на којима се улазило у парк налазиће се рампе и прилази за бицикле, колица и ролере. По обликовању, ово ће бити модеран и необичан амбијент, и као такав бити јединствен у Србији, најавила је Милена Зиндовић.
Она очекује да ће грађанима бити занимљива реконструкција централног дела парка, са фонтаном, где је предвиђен музички павиљон. Такође је истакла радове на облагању бункера и његово адаптирање у простор за дечју игру. Владимир Недељковић, директор Јавног предузећа за управљање грађевинским земљиштем, каже да је вредност радова у делу код улице Краља Милана близу 4,5 милиона динара, а завршетак је планиран до краја месеца.
- Током следеће седмице асфалтираћемо део стаза у парку. У плану је да неке стазе буду од чврстих, а неке од меканих материјала. На фонтани ћемо урадити нову облогу, али и расвету за бункер, на коме је завршено облагање гумом. Укупна вредност свих тих радова је близу 31,5 милиона динара, навео је Недељковић.
Он је додао да ће све планиране активности у парку бити завршене током маја.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa