Инфо

31. март 2016.31. мар 2016.
НОСИЛАЦ ЛИСТЕ „НЕБОЈША ЗЕЛЕНОВИЋ-ШАБАЦ ЈЕ НАШ“ НА ПРЕДИЗБОРНИМ СКУПОВИМА:

РАЗВОЈ ГРАДА И У НАРЕДНЕ ЧЕТИРИ ГОДИНЕ

Шабац не сме да пропусти ниједну прилуку која ће омоугућити развој града и бољи животни стандард грађана, поручио је носилац листе „Небојша Зеленовић-Шабац је наш“ на предизборним скуповима у месним заједницама Камичак и Летњиковац
Од 2.000 нових радника које ће јапански инвеститор запослити у Шапцу, 70 одсто ће бити жене, рекао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић на предизборном скупу у башти Културног центра прошлог четвртка.
- Интензивирали смо преговоре са јапанском компанијом и очекујем да их ускоро окончамо, односно да потпишемо уговор. Вредност ове инвестиције износиће 35 милиона евра, од укупног броја запослених више од две трећине ће бити жене, рекао је Зеленовић.
Бољем економском положају жена допринеће и развој женског предузетништва, за шта је задужена чланица његовог тима Марија Иванковић Јуришић, додао је Зеленовић.
- За разлику од државе, која много прича о предузетништву , ми смо већ нешто урадили. 150 жена је добило сертификате, а ове недеље су почеле са практичном обуком. Пружамо им прилику да самостално, или у оквиру зараде, обезбеде новац за свој рада. Наш план је јасан: морамо пружити прилику женама да зарађују захваљујући свом раду и вештинама. Само економски независна жена може да буде стуб породице, навео је градоначелник Шапца.
Зеленовић се осврнуо и на критике Српске напредне странке и поручио им да се договоре око тога ко ће бити њихов кандидат за градоначелника Шапца.
- Са својим сарадницима стојим пред свим, а својим именом и презименом, немам потребу да се кријем иза било кога. Са друге стране, наши конкуренти из Српске напредне странке никако да кажу ко ће бити њихов кандидат за градоначелника. Сада су стигли до највероватнијег кандидата међу људима са најневероватнијим биографијама, који покушавају да се наметну овде кријући се иза свог великог вође.
Грађани Шапца сами су се изборили за долазак јапанског инвеститора који ће запослити 2.000 људи у нашем граду, јер су у протеклих 15 година подржавали политику развоја и користили сваку прилику да поправе услове за живот у Шапцу, поручио је градоначелник Небојша Зеленовић на предизборном скупу на Летњиковцу прошле суботе.
- Разлог због кога ће јапански инвеститор почети са радом у Шапцу су наши суграђани, који могу да испуне све захтеве које тражи озбиљна мултинационална компанија. Доказали смо им да су Шапчани, способни, вредни и паметни људи. Град ће помоћи свим кандидатима да се током ове године обуче и нађу посао у компанији у којој се неће радити за минималац, већ за плату која омогућава достојанствен живот, рекао је носилац листе „Небојша Зеленовић-Шабац је наш“.
Зеленовић је нагласио да је улагање у образовање веома важно и додао да град реализује пројекат бесплатне обуке за програмирање, где се до сада пријавило више од 2.100 младих. Он је, у присуству директорке Основне школе “Стојан Новаковић“, Милене Вучићевић, подсетио да су током протекле деценије реновиране све школе на подручју града, те да су услови у њима много бољи него у другим деловима Србије.
- Не може развојна политика државе да буде кречење школских тоалета. Наша локална развојна политика у образовању је много већа, озбиљнија и важнија. Ми хоћемо да створимо школу за 21. век. Школу у којој ђаци имају све неопходне услове да остварују најбоље резултате, да деца иду у једну смену и да у школи могу да ураде домаћи задатак. Награђиваћемо како најуспешније ученике, тако и најбоље наставнике и професоре, јер добар рад заслужује признање, рекао је Зеленовић.
Градоначелник Шапца подсетио је и на неке од пројеката који су реализовани у Месној заједници Летњиковац у протеклом периоду.
- Данас овде имамо амбуланту, апотеку, асфалтиране и пошљунчене улице, уређену канализациону мрежу у улици Мике Аласа. Уредили смо тротоаре да деца коначно могу безбедно ићи до школе. Уредили смо Летњиковачку шуму која сада има и теретану на отвореном и сређену трим стазу. Летњиковац је новембра прошле године постао богатији за 800 стабала, а сваки наш ђак првак за по једно од тих нових стабала које су нам за ову акцију донирали наши привредници све то ствари због којих радим и за које се борим свом снагом, рекао је Зеленовић.
Подршку градоначелнику Шпаца пружила је и председница Управног одбора фондације Хумано срце Шапца Ружица Поповић.
- Важно је да сарађујемо, да се договарамо и да будемо људи. Драго ми је да је уз нас Ружица Поповић, која се често трудила да исправи грешке и неправде јавних установе, те да осим материјалне помоћи, људском топлином учини да многим људима буде лакше, навео је Зеленовић.
Пре почетка скупа на Летњиковцу градоначелник Шапца добио је на поклон икону, дар свештеника Бранка Илића из Храма Свете Тројице на Летњиковцу, у знак захвалности на подршци коју је град пружио приликом изградње цркве, а плакету захвалности градоначелнику Шапца уручили су и представници ОФК „Летњиковац“. На предизборном скупу представљени су и мештани Летњиковца, кандидати за одборнике листе коју предводи Зеленовић, Никола Веселиновић и Јован Николић.
На скупу у Културном центру представљене су и кандидатктиње за одборнике из Месне заједнице „Камичак“, Тања Михаиловић и Лукић Маријана.
24. априла не треба да дате ни секунд ни милиметар свог живота, нити литар крви, већ свој глас људима у које имате поверење, поручио је свештеник Бранко Илић приликом најаве изградње Народног дома у оквиру комплекса Храма Свете Тројице.
М.Максимовић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa