Инфо

7. април 2016.7. апр 2016.
ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН ЗДРАВЉА

НИКО НЕ СМЕ БИТИ ЗАБОРАВЉЕН

Поводом Светског дана здравља, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић са члановима свог тима докторком Наталијом Јовановић и Миланом Васићем, директором Центра за социјални рад, посетио је брачни пар Миловановић - Јулку и Милана, кориснике услуге геронто сестара.
Јулка и Милан услугу Центра за социјални рад користе седам година, и како истичу помоћ у кући им много значи.
-Веома сам задовољна геронто сестрама, јер све што тражим од њих, оне то и ураде. Фине су, услужне и са њима никада није било проблема, истиче Јулка Миловановић.
Градоначелник Зеленовић је подсетио да у Шапцу нико неће бити заборављен или скрајнут, а да ће свако коме помоћ буде потребна, ту помоћ и добити.
-У нашем граду свако ће моћи да се лечи, нико неће бити заборављен и нико неће бити гладан. То је наш циљ и наша мисија, јер само здрави и задовољни људи могу допринети да се Шабац развија. План нам је да наш Шабац буде пристојно место за живот, јер се озбиљност и одговорност друштва вреднује кроз услуге које Град пружа својим грађанима, рекао је градоначелник Зеленовић.
Милан Васић, директор Центра за социјални рад Шабац, каже да је породица Миловановић једна од 170 породица где Центар преко своје службе и геронто домаћица пружа услугу помоћи и неге у кући.
-У сарадњи са „Каритас Шабац“, који ову услугу чини у 130 породица, говоримо о 300 породица које су збринуте на овај начин. Помажемо особама трећег доба да што квалитетније проводе своје време. Желимо да их задржимо у отвореној заштити, јер то мање кошта него затворена заштита у геронтолошким установама и центрима или по болницама, истакао је Васић.
Докторка Наталија Јовановић, члан градоначелниковог тима задужена за здравство, подсетила је да се 7. априла обележава Светски дан здравља и напоменула да о здрављу не треба да говоримо само када се обележавају битни међународни датуми, већ да је потребно да свакодневно причамо о превентиви.
-Апелујем на наше грађане да се одазивају позивима на превентивне прегледе, јер се тако болест може препознати на време. Наш циљ је да здравствена заштита буде доступнија свима, па за особе трећег доба планирамо организовање излета у пратњи лекара, где ће моћи да добију потребне савете за квалитетнији живот. Напоменула бих да преко Центра за социјални рад планирамо да оверимо здравствене књижице свима којима нису оверени, али и да наградимо лекаре који раде више. Задовољни лекари ће чинити да и пацијенти буду задовољнији, додала је др Наталија Јовановић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa