Инфо

7. април 2016.7. апр 2016.
РУСКА СТРАНКА ИПАК МАЊИНСКА

ЛЕВАН ПУТИН У ШАПЦУ

Управни суд је поништио одлуку Републичке изборне комисије којом је овој странци било ускраћено право да наступи као мањинска на предстојећим изборима. Председник Руске странке Слободан Николић сматрада је тиме испоштована правда и да ће мањи цензус омогућити њиховим кандидатима улазак у скупштине.
Руску странку подржао је и Путин. Не Владимир, него Леван, саветник Владимировог саветника, функционер Руске странке, као и Тениског савеза Русије. Леван Путин дошао је да пружи подршку Слободану Николићу који, како је рекао, води „братску странку“ и који је успео да уједини неке српске и руске циљеве. Поред политичког, други разлог његове посете је економске природе.
-Желим да успоставим контакте, пре свега у пољопривреди, али и у нпр. Текстилној индустрији. Поред Шапца, наредних дана посетићу још неке градове. Видећу где Русија може да помогне Србији и да инвестира. Спорт, култура, наука, образовање су сфере где још може бити остварена сарадња, рекао је Путин.
Гост из Русије је Слободана Николића упознао након поплава 2014. године, када је у Москву однео слике које су руски сликари насликали у Србији. Каже да му се свидело како Николић види будућност Србије у културном и економском смислу.
-Хоћу да пожелим братском српском народу успех и срећу. Срби су богомдан народ. Преживели су много ратова, многе војске су прошле овуда. Био је уништен економски. Ипак је остао и наставио да се бори. Много поштујем Србе, поручио је Леван Путин.
Најавио је да ће у наредном периоду, преко Руске странке, више грађана из Србије укључити у међународне форуме, у којима сам учествује.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa