Инфо

7. април 2016.7. апр 2016.
ПРОГРАМИРАЊЕ

ДЕО ШКОЛЕ ЗА 21. ВЕК

Град Шабац омогућио је Шапчанима свих генерација да бесплатно савладају ЈаваСцрипт, један од најтраженијих програмских језика, једногодишњом онлајн едукацијом на е-Сова платформи, која је за ову потребу посебно осмишљена и коју финансира Град. Полазнике платформе поздравио је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, који је рекао да је програмирање један од неопходних делова школе за 21. век, а да ових дана сличан програм у школе уводе Велика Британија и Аустралија.
- Овако видим школу за 21. век, школу у којој деца иду у једну смену, имају топли оброк, раде домаће задатке у школи са својим наставницима, имају један сат физичке активности, уче више страних језика и програмирају. Број пријављених за е-Сову показује да у нашем граду има много заинтересованих да уче више и надограђују постојећа знања. Наш задатак, као одговорне Градске управе, је да омогућимо незапосленима да нађу посао, а онима који раде да зараде више. Нама нико ништа неће донети са стране, за све се морамо изборити сами, у нашем Шапцу, подсетио је градоначелник Зеленовић.
Данас је са полазницима платформе е-Сова разговарао Петар Васић, ај-ти стручњак и творац програма. Васић је полазницима објаснио да је ово прилика за велики број Шапчана да се запосле у области програмирања и представио погодности програмерског посла, који је један од најплаћенијих у свету.
- Никада није касно да се учи, да се стичу нова знања, нове вештине, па је још значајније што нову, едукативну е-Сова платформу могу користити грађани свих узраста. Данас када би у Србији могло бити упослено 150 хиљада програмера, Србија упошљава само њих пет до шест хиљада. Постоји потреба, постоје огромни људски потенцијали, а коначно постоји и неко ко разуме шта је потребно Шапцу и Шапчанима, а то је шанса, додао је Васић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa