Инфо

9. септембар 2010.9. сеп 2010.
ПОВЕЗИВАЊЕ ШАПЦА И ОАЗА

БАНКЕТ У МУЗЕЈУ

Посланици културе француског града Оаза недавно боравили у шабачком Народном музеју. Сврха посете је реализација међународног пројекта поводом обележавања 300. годишњице од рођења Жана Жака Русоа. Поред Шапца, “Републикански банкети“ ће бити организовани у исто време у више европских градова
Поводом обележавање 300. годишњице од рођења Жана Жака Русоа Општа управа француског града Оаза је контактирала нашу установу. У оквиру тог пројекта они желе да организују “Републиканске банкете“ по моделу века Просветитељства. Тим поводом Шабац су посетиле директорка дирекције за културу општег савета општине Оаз Вероника Барсело, координатор пројекта “Русо 2012.“ Наташа Маргото и представница амбасаде Републике Француске Жулијет Делеклуиз. Србија је једина од земаља ван Европске уније коју су прихватили за партнера, а поред нас у пројекту ће учествовати Шпанија, Белгија, Пољска, Румунија, Бугарска и Француска ““ рекао је директор шабачког Народног музеја Бранислав Станковић.
Пројекат, тренутно у повоју, има две целине. За прву би требало да се аплицира у фебруару, и по Станковићевим речима, тај део се односи на филозофију, духовност и уметност. Популаризацију Русоове филозофије. Пропагирање европских вредности произашлих из периода Просветитељства.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa