Инфо

9. септембар 2010.9. сеп 2010.
ЗАЈЕДНИЧКО УЛАГАЊЕ

ВОДА ЗА ПОЦЕРСКА СЕЛА

Изградња цевовода од водоторња до центра села Горња Врањска, дужине шест километара, једна је од највећих инвестиција у области комуналне инфраструктуре у прошлој и овој години. Вредност цевовода је 150 милиона динара. Већи део новца обезбеђује Републичка дирекција за воде, а остатак буџет града Шапца
Боравећи прошлог уторка у Горњој Врањској, градоначелник Шапца Милош Милошевић оценио је ову инвестицију као једну од најзначајнијих у реализацији пројекта водоснабдевања поцерских села, чиме се знатно побољшавају услови за живот мештана.
- Планирамо да до краја 2010. године завршимо ову етапу, и да следеће године крену три крака из центра Горње Врањске: према Заблаћу, Церовцу и Варни. Затим од Варне према Поцерском Метковићу и Волујцу, тако да се од 2012. до 2016. године преко Радовашнице и Беле Реке овај цевовод споји са извориштем у Прњавору. Тако ће се створити услови да се сва три изворишта којима располаже град Шабац повежу у јединствен систем, објаснио је градоначелник Милошевић.
Према речима Драгорада Мијатовића, директора ЈКП Водовод, након завршетка радова, што се очекује у наредна два месеца, мештани Горње Врањске биће у могућности да се приључе на градски систем водоснабдевања. После анкетирања и потписивања уговора, почиње изградња секундарне водоводне мреже, што омогућава појединачне прикључке за домаћинства.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa