Инфо

21. април 2016.21. апр 2016.
МАЈСТОРИ ОРГУЉЕ, ГИТАРЕ И БУБЊЕВА ОДРЖАЛИ КОНЦЕРТ У ШАПЦУ

УНИВЕРЗАЛНИ ЈЕЗИК

Трио Рафаел Вресниг, Енрике Криваљеро и Силвио Бергер суботњим концертом у Шабачком позоришту показао је зашто су џез и блуз вечни. Основну мисију, да пробуде емоцију у љубитељима ове музике су успешно обавили.
Рафаел Вресниг, Енрике Криваљеро и Силвио Бергер показали су у суботу зашто су џез и блуз, музика из неког другог времена, непролазна категорија. Мајстори оргуља, гитаре и бубњева чине трио који на јединствен начин покушава да оплемени душу.
- Комбинујемо неколико стилова музике. Желим да спојим соул, фанк, џез и блуз. Суштина је у осећањима и ритмици, а моја мисија је да учиним да се људи осећају добро и да буду срећни, рекао нам је Рафаел Вресниг.
Универзални језик музике чини да на њу људи реагују исто, без обзира на то где живе, додаје наш саговорник.
- У Србији ми се највише допада то што су људи веома страсни. Музика их радује, њој наздрављају, то су све добре ствари за музику. Радује ме када на моју емоцију који изнесем у песми људи реагују тако што покажу своје емоције. Задовољство је када људи уживају опуштајући се уз вашу музику, а исто тако и онда када их пролазе жмарци и када желе да се мрдају и играју уз њу, додао је наш саговорник.
Концерт у Шабачком позоришту огранизован је у оквиру прославе Дана града Шапца. Светски познати музичари у Шабац су дошли на позив Џез и блуз Удружења Шабац и “Гласа Подриња“, организатора концерта.
М.С.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa