Инфо

21. април 2016.21. апр 2016.
ТакмиЧење рецитатора МаЧванског округа

НАЈУСПЕШНИЈИ РЕЦИТАТОРИ

Наступио велики број деце из осам општина Мачванског округа. Празник поезије у Крупњу
Поезија је узвишена духовна дисциплина и зато је у петак 22. априла у организацији Библиотеке „Политика“ у Крупњу одржан празник поезије: такмичење рецитатора Мачванског округа у коме је учествовало 83 ученика основне и средње школе подељених у три узрасне категорије из општина Шабац, Лозница, Богатић, Владимирци, Коцељева, Крупањ, Мали Зворник и Љубовија.
Најуспешнија у млађем узрасту ученика од првог до четвртог разреда основне школе била је Нина Радић из Малог Зворника која је рецитовала песму „Где је Цица“. У категорији ученика од петог до осмог разреда најбоља је Анђелина Васић из Јадранске Лешнице са песмом „Таква сам ја“. Од средњошколаца највећи утисак на стручни жири оставио је Стефан Маринковић из Крупња који је рецитовао песму „Писма госпођи Винети“. Подсећамо да је Стефан већ три године за редом најуспешнији у свом узрасту када је у питању ово такмичење. Најбољи рецитатори су на поклон добили књиге и захвалнице, као и „улазницу“ за републичко такмичење рецитатора.
Према речима глумца Шабачког позоришта Боривоја Божанића вишегодишњег председника жирија такмичења рецитатора у Крупњу направљен је велики искорак у неговању нашег лепог српског језика кроз рецитовање у односу на прошлу годину.
Душан Жугић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa