Инфо

28. април 2016.28. апр 2016.

НАЈКРАЋЕ О МАСАЖИ

Медицинска масажа
Медицинска масажа се примењује на болне и напете делове тела (врат, рамена, леђа) како би се отклонила бол, спазам или грч мишића. Такође је погодна за отклањање миогелоза (нагомилане млечне киселине у облику малих али болних квржица).
Ова техника масаже је погодна за особе које дуго седе у одређеном положају нпр. рад за рачунаром.
Класична масажа
Класична шведска масажа је једна од најпознатијих техника масаже целог тела као и најстарији облик терапеутског лечења који се примењује више хиљада година. Сврха класичне масаже је опуштање целог тела, а сама се масажа темељи на комбинацији пет основних покрета који су усмерени према срцу. Најчешћи захвати који се примењују у овој врсти масаже су: трљање, глађење и вибрација чиме се делује на нервни састав, циркулацију, побољшава се рад жлезда, повећава се тонус мускулатуре, а побољшава се рад локомоторног састава и унутрашњих органа.
Спортска масажа
Класична и спортска масажа се заправо увелико не разликују, једина је разлика у интензитету масирања. Код спортске масаже захватима се настоји брзо и потпуно припремити тело за спортске напоре, тренинг или повећање кондиције. Физиолошко деловање исто је као и код класичне масаже. Најчешће се због своје енергичности користи за јаке и хипертрофичне мишиће код спортиста. Ефекти су релаксација мишића и смањење количина млечне киселине у телу.
Парцијална масажа
Парцијална масажа је усмерена на одређени део тела ““ главу, врат, ноге, рамена и сл, а циљ јој је опуштање и ослобађање тела од стреса и напетости. Дакле, ради се о интензивној масажи на проблематичном делу тела која опушта и потстиче микроциркулацију.
Дипл. физиотерапеут Никола Ђокић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa