Инфо

28. април 2016.28. апр 2016.
У ГАЛЕРИЈИ УДРУЖЕЊА СЛИКАРА „КРУГ 10“ ПРАЗНИЧНО РАСПОЛОЖЕЊЕ

ВАСКРС ЉУБАВИ, ДОБРОТЕ И ЛЕПОТЕ

Сваке године уочи највећег православног празника Ускрса, а на Велики четвртак, у галерији Удружења сликара „Круг 10“ окупи се велики број љубитеља ликовне уметности, родбине и пријатеља да заједно васкрсну љубав, доброту и лепоту. Тако је било и прошлог четвртка када су свим посетиоцима подељења и ускршња јаја, неизоставни део изложбе.
- Сваке године направимо изложбу која пробуди духовност и у нама и у свима онима који дођу код нас. Позовемо децу из „Јанкове“ школе и децу наших чланова, унуке. Желимо да љубав, лепота и доброта са васкрсењем прође цео наш град, све наше људе, да се извучемо из ових ужаса који су нам се догодили и да једном пођемо правим путем. Желим вам све најлепше од срца. Христос воскресе - поручила је Светлана Жегарац, председница Удружења.
Поред тридесет пет слика посетиоци су имали прилику да виде и осликана јаја различитим техникама попут уља, декупажа, енкаустике од стране женских чланова.
- Радила сам посебном техником енкаустиком и то електричним пером са бојама пигменти у воску. Наносила сам разне шаре воском и бојама. Веома је интересантно - рекла је Бранка Прокић.
Пажњу су привукла и јаја нове чланице Удружења младе Ане Поповић која их је за разлику од својих старијих колегиница избељивала.
- Нисам их фарбала као сви остали. Радила сам са акрилним бојама, а осликавала најмањим четкицама. Користила сам и шеки маркере и сјајеве. Како радим фешн илустрације које сам пренела и на своје портрете, исте мотиве пресликала сам и на јаја. Преовлађује љубичаста боја која ми је омиљена - додала је Ана.
Најрадоснији од свих и овога пута били су најмлађи који су имали прилику да први изаберу јаја која су свима подељена уз жељу да предстојеће празничне дане проведу у радости и срећи породичног окупљања.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa