Инфо

23. септембар 2010.23. сеп 2010.
ГДЕ ЈЕ НЕСТАО ВОДОСКОК НА САВИ

КАД ПОНТОН ПОТОНЕ

Одборник градске Скупштине, др Александар Павловић, питао зашто не ради водоскок на реци Сави, иначе веома скупа инвестиција плаћена средствима пореских обвезника и где је, нетрагом, нестао. На прошлонедељној седници стигао писани одговор из Јавног предузећа за управљање грађевинским земљиштем, у чијој је надлежности овај пројекат. А водоскока и даље нема
У лето 2008. године купачи на шабачкој плажи на Старом граду на Сави били су изненађени кад је одједном из лење и дремљиве реке високо у небо почео да шикља снажни водени млаз. Било је то чудо - прави гејзир! Радознали Чивијаши убрзо су схватили да није реч ни о каквом природном феномену, већ о људских руку делу, коју је на ползу и на радост очију својим грађанима поклонила локална власт.
Атракција је трајала целу ту купалишну сезону, а мирна река бљувала је воду у небеса и када су купачи отишли отерани јесењим маглама. Тада су, препуштени својим бригама како платити грејање и струју, могли да размишљају и о томе колико је коштала атракција водоскока на реци и да ли је у време велике економске кризе и транзиције морао да се за то арчи народни новац. А реч је о великој количини буџетских средстава.
Али, ајде сад, „родило се, ваља га љуљати“, па су и Шапчани том логиком прихватили чињеницу да и они на Старом граду имају водоскок. Шта кошта, нек кошта! Ко те пита, важно је да Сава шикља небу под облаке.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa