Инфо

19. мај 2016.19. мај 2016.
„ЈЕВРЕМОВЦИ“ ПРОСЛАВИЛИ ДАН ШКОЛЕ

СМЕЛИМ КОРАЦИМА У БУДУЋНОСТ

Традиционално обележавање Дана ОШ „Јеврем Обреновић“, познатије као „Јевремови дани“, започето низом манифестација још 18. марта на дан рођења Јеврема Обреновића, приведено је крају прошлог четвртка у Шабачком позоришту.
Као и сваке године окупљени су имали прилику да погледају представу која је, у два временска тока, на сцену донела аутентично дочарано, кроз архаичан говор, костиме и музику, тзв. Јевремово златно доба, истовремено пребацујући се у двадесет први век у коме су ликови показали да се и у време великог техничког и технолошког развоја у Шапцу и даље иде његовим стопама. Представу, симболичног назива „Јевремовим стопама“ режирала је проф. српског језика Зорица Лазић. У припремању и реализацији помагале су јој Марица Пријовић, проф. музичке културе, Светлана Тошић, Наташа Туменко и Славица Топић, проф. српског језика и професори ликовне културе.
Великим аплаузом поздрављени су и најуспешнији ученици школе који су на свим нивоима такмичења постигли запажене резултате. Том приликом директорка Светлана Смиљанић истакла је да они најбоље показују како се се смело корача Јевремовим стопама.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa