Инфо

26. мај 2016.26. мај 2016.

БРИТАНЦИ ХВАЛЕ „ЕXIТ“ ФЕСТИВАЛ

Два британска дневна листа, „Даилy Миррор“ и „Даилy Еџпресс“, које свакодневно прате милиони људи широм света, у истој недељи, уочи летње туристичке сезоне, својим читаоцима предложили су фестивалско летовање од Петроварадина до Јаза! Прво и највеће такво летовање у свету управо је „ЕЏИТ“ Авантура, која спаја два награђивана фестивала, на две спектакуларне локације у преко десет дана фестивалског летовања уз неке од најтраженијих светских музичких звезда. „Зашто не бисте спојили летовање са музичким фестивалима уз одлазак у земље у којима још нисте били? Има смисла“, наводи се у чланку листа „Даилy Миррор“. Међу најинтензивније фестивале на свету, британски „Даилy Еџпресс“ издваја управо „ЕЏИТ“ Авантуру, раме уз раме са америчким „Бурнинг Ман“ фестивалом: „И после 16 година, „ЕЏИТ“ и даље ради пуном паром, а овогодишња понуда није за оне слабог срца, јер се одржава у две земље током чак 10 дана!“
Описујући „ЕЏИТ“, Британци наводе да је Петроварадинска тврђава спектакл за себе, као и да је фестивал од оснивања посетило преко 2.5 милиона људи из преко 60 земаља света. Аутори чланка посебно истичу „невероватну атмосферу, једну од најбољих Денс Арена на свету и јединствену локацију фестивала који посетиоцима пружа крајње узбудљиву и разнолику летњу авантуру“. „Миррор“ додатно наводи и разноврсност фестивалског програма: „Са извођачима који варирају од „Тхе Продигy“ до Стормзија, преко имена попут Еллие Гоулдинг, ЕЏИТ дефинитивно покрива све укусе“.
Опис ЕЏИТ Авантуре логично се наставља одласком на море, како се наводи у тексту, до „једне од најлепших плажа Медитерана“, плаже Јаз где се одржава „Сеа Данце“ фестивал. Уз близину историјског старог града Будве, „Миррор“ наводи предности морског поглавља овог јединственог фестивалског летовања: „Уз дугу пешчану увалу, питорескне планине и бело-тиркизно-зелену обалу, уз светски признате извођаче и врхунску продукцију, „Сеа Данце“ се обавезно мора видети уживо“. У чланку се налази и занимљива опсервација да пакети других великих фестивала су изузетно фокусирани само на останак на једном фестивалу, док се јединствени пакет попут „ЕЏИТ“ Авантуре издваја по путовању кроз различите земље и проведено време пре, између и после фестивала које се може искористити за истраживање локалне културе и других градова.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa