Инфо

4. август 2016.4. авг 2016.
ПРЕДШКОЛСКА УСТАНОВА НАШЕ ДЕТЕ У ОЗБИЉНИМ ПРИПРЕМАМА ЗА НОВУ СЕЗОНУ

ТРИ НОВА ВРТИЋА

У ПУ “Наше дете“ припреме за отварање три нова вртића у којима ће бити места за 220 малишана. У најави и нова услуга полудневног боравка
У оквиру ПУ “Наше дете“ тренутно функционише 15 вртића са око 1.900 места за наше најмлађе суграђане. Приликом недавно завршеног Конкурса за упис , скоро сва места су попуњена, а за септембар и октобар најављен је завршетак три нова вртића у која ће моћи да се смести 220-оро деце. Такође, од јесени би требало да профункционише и нова услуга полудневног боравка.
-На недавно завршеном Конкурсу попунили смо 294 места од понуђених 300. Остало је још неколико слободних места у вртићу “Младост“ у поподневној смени, на Летњиковцу и у Мајуру. Осталу децу нисмомогли да примимо па смо постигли договор са оснивачем да преузмемо још три локације у граду и отворимо нове групе. Дакле, они који су тренутно “испод црте“ће моћи да буду уписани уједан од три нова вртића чија су отварања предвиђена у септембру и октобру- истиче Снежана Греци, из ПУ “Наше дете“.
Према предвиђеном програму, у септембру ће почети са радом вртић “Меда“ код хотела “Галеб“. У њему ће бити смештено четири васпитне групе узраста од 2012. до 2015. годиште, док ће у вртићу “Милица“ на Чавићу, који такође почиње са радом у септембру бити места за три јаслене групе. Од 1. октобра почеће да ради и трећи вртић код “Пчелице“ у ком ће бити места за четири васпитне групе.
Поред проширења смештајних капацитета у току је рипрема још једне новине. Ниме, интензивно се ради на склапању уговора за нову услугу полудневног боравка за децу од 3 до пет и по година. Захваљујући чињеници да Град финансира 80 одсто од укупне цене, услуга полудневног боравка ће родитеље коштати 1.982 динара.
-Поред полудневног боравка трудимо се да васпитно образовни програм проширимо и преко пројеката. Један од њих је и “Школица живота“ која ће се спроводити у Прњавору. То нам омогућује ширење програма на сеоском подручју- истакла је Јасмина Вулетић.
(Преузето са ТВ Шабац)

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa