Инфо

4. август 2016.4. авг 2016.
СЕДМИ ЦЕРСКИ МАРШ У НЕДЕЉУ

У СЛАВУ ВОЈВОДЕ СТЕПЕ

Све је спремно за седми Церски марш, који ће се одржати у недељу. Организатори очекују око 1.200 учесника, а новина је да ће ове године једна група доћи и из Лознице. Прогнозе предвиђају и да ће их пратити најбоље време до сада, температура до 26 степени.
-За разлику од претходних година, када смо се окупљали у порти цркве, ове године скуп је на Тргу шабачких жртава у 7 сати ујутру. Свештеници ће одржати Молитву за путнике и кренуће се око 8 сати. Ићи ћемо преко Синошевића, као и прошле године, а не преко Бугарина. Прва пауза биће у Варни, у школском дворишту, где ће бити и заједнички доручак, а друга код школе у Волујцу. Планирамо да стигнемо на врх Цера око пола 4, а потом ћемо се спустити до Текериша, објашњава председник Удружења грађана “Церски марш“ Божидар Катић.
На Текеришу треба да се сретну и са стотинак учесника који ће доћи из Лознице. Ово би симболично представљало и сусрет народних одбрана Шапца и Лознице који су Аустроугарску војску на Церу задржавали три дана, док није стигао главни део српске војске.
На спомен комплексу на Текеришу биће одржан парастос церским јунацима. После тога је у дворишту ОШ “Војвода Степа Степановић“ организован ручак и пригодан програм.
-Овогодишњи Церски марш посвећен је војводи Степи Степановићу, војничком генију који стоји иза победе на Церу. Тако ће и програм који припремају ученици школе која носи његово име из Горње Бадање и аматерско позориште “Вожд“ бити посвећени лику и делу војводе Степе, наводи Катић.
За све учеснике биће обезбеђена вода, пратња хитне помоћи и аутомобила, као и аутобуси за повратак са Цера. Катић апелује на учеснике да се не “јуначе“ и да ако осете да им није добро одмах затраже помоћ.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa