Инфо

4. август 2016.4. авг 2016.
Култура у Крупњу

КУЛТУРНО ЛЕТО 2016.

После дужег времена велики број музичких концерата и позоришних представа у оквиру културног лета у Крупњу
У Крупњу је у току културно лето. Организатори: општина Крупањ, Удружење грађана „СОЛАРт“ Крупањ, Туристичка организација општине Крупањ и Библиотека „Политика“ Крупањ припремили су добар и разноврсан програм у коме ће сваког дана све до 26. августа наступити велики број извођача и уметника на музичким концертима и у позоришним представама.
Прве вечери 4. августа у холу Библиотеке „Политика“ публику је „запалио“ Емир Хот, врсни гитариста познат публици на тлу целе бивше Југославије. Променио је неколико музичких жанрова од хеви-метала и инструменталне музике до аранжираних севдалинки у џез аранжманима. Заједно са њим наступили су Ђуси Ковач и Цакија Васиљевић који су публици и Крупњу представили џипси-џез. Реч је о мешавини више стилова музике од севдалинке до класичне ромске музике са примесама џеза.
У недељу 7. августа наступили су Филиман Мандић и Тања Кнежевић. Они су на велико одушевљење стотину гледалаца у холу Библиотеке извели рок, блуз, соул, домаће и стране композиције. Филиман свирајући гитару, а Тања са својим кристално чистим вокалом певајући и користећи разне врсте удараљки.
У понедељак 8. августа у препуној великој сали Библиотеке „Политика“ у Крупњу одржан је годишњи концерт КУД „Мића Тадић“ из Крупња у коме су поред домаћег, наступила и КУД „Мачванка“ из Клења, КУД „Милић од Мачве“ из Мачванског Белотића. Цео догађај је употпуњен наступом певачке групе црквеног хора „Св. Јован Богослов“ из Шапца на челу са хоровођом Снежаном Ранковић-Ђерић.
У оквиру културног лета у Крупњу јуче је одржан концерт етно музике „Етнофјул“ која негује, аранжира и изводи традиционалну и компоновану, у духу традиције, музику са простора Балкана. За сутра су планирани позоришна представа „Аматери“ и ауторски реп концерт Бојана Микулића-Микуле са бендом.
До краја месеца Крупањ ће угостити Ивана Бекјарева, биће изведене позоришне представе „Професионалац“, „Родољупци“, „Женидба и удадба“... Од музичких наступа издвајамо концерт музике целог света „Балканофонија“, концерт хард-рок бенда „Инвазија“ из Ваљева, концерт дуо „Скица“ и Руски фолклорни ансамбл „Мозаика“ и вокални састав „Венац“ из Кострома.
Душан Жугић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa