Инфо

4. август 2016.4. авг 2016.
САРАДЊА ШАБАЧКЕ И НЕМАЧКЕ ФИРМЕ

ПОДРШКА И ОД ДИПЛОМАТА

Током недавне посете Шапцу, Аксел Дитман, амбасадор Немачке у Србији, посетио је шабачко предузеће „Синалко Фрути“. Том приликом упознат је са пословним плановима руководста фирме која из године у годину бележи раст производње и продаје.
Није мала ствар када вам амбасадор најутицајније европске државе дође у госте. Шабачка фирма „Фрути“ прошле седмице угостила је амбасадора Немачке Аксела Дитмана, током званичне посете Шапцу у којој је боравио на позив градоначелника Небојше Зеленовића. Разговарало се о сарадњи шабачке фирме са познатом немачком компанијом и плановима за будућност.
- Утисци након сусрета са амбасадором Немачке су веома позитивни. Обрадовала нас је посета господина Дитмана, с обзиром да ми радимо за компанију „Синалко“. Велика нам је част што је први човек Намачке у Србији посетио нашу фабрику. Амбасадору смо паказали нашу нову фабрику и упознали га са процесом производње. Представили смо му и наше планове, као и однос који имамо са руководством фирме у Немачкој. Интересовао се и за положај бренда „Синалко“ у Србији, на шта смо веома поносни, каже Владимир Петровић, директор „Фрути“ д.о.о.
Нови производи и нова тржишта приоритет су за шабачког лиценцираног произвођача „Синалко“ напитака.
- Најважнији послови на којима радимо током последња три месеца су нови производ, које ће се ускоро појавити на тржишту. Ради се о негазираном соку са одређеним учешћем воћног садржаја. Овај производ планирамо да пласирамо на домаће, али и на румунско, мађарско и бугарско тржиште, додаје наш саговорник.
Велика су очекивања и од наступа на руском тржишту, о чему се тренутно преговара.
- У Москви сам са представницима централе фирме до сада боравио два пута. Разговори су поодмакли, али треба испунити и захтевне административне услове. Надамо се да ћемо до краја ове, или почетком следеће године, уз велику подршку руководства „Синалка“, успети да пласирамо наше производе и на тржиште Руске Федерације, наводи Петровић.
Компанија „Синалко Фрути“ запошљава 50 радника. Тренутно заузимају треће место у Србији по производњи сокова, а овогодишњи параметри показују да ће производња и продаја у 2016. бити за око 25 одсто већа у односу на прошлу годину, односно да ће се у погонима шабачке фирме произвести око 14 милиона литара сокова.
М.С.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa