Инфо

4. август 2016.4. авг 2016.
ПРОМЕНА РЕЖИМА ПАРКИРАЊА У КАРАЂОРЂЕВОЈ УЛИЦИ

НА КОЛОВОЗУ УМЕСТО НА ТРОТОАРУ

Градско веће града Шапца на прошлонедељној седници је донело одлуку да се промени режим паркирања у Карађорђевој улици.
Уместо на тротоару, паркирање у Крађорђевој улици ускоро ће бити дозвољено само на коловозу. Уместо постојећих 70 места биће обележено 61 место у овој улици, као и осам нових паркинг места у улици Кнеза Милоша, код „Навипове“ зграде. Одлука да се организује овакав начин паркирања возила, донета је због повећања безбедности свих учесника у саобраћају.
- Основна идеја којом смо се руководили је та да тротоар треба да припада пешацима. Тренутно стање није хумано, јер су возила паркирана на тротоару. С обзиром да имамо довољно широк коловоз, планирамо подужно паркирање на улици. Уместо досадашњих 70, имаћемо 69 нових паркинг места, односно њихов број се неће значајно променити. Уверена сам да ћемо добити много комфорнији јавни простор у ком ће безбедност пешака бити значајно увећана. Карађорђева улица је наставак пешачке зоне, тако да је и нормално да и она буде на располагању пешацима, који представљају приоритетну категорију. Осим њих, на добитку ће бити и власници локала који ће лакше моћи да долазе до својих радњи, као и угоститељи- истакла је Катарина Дубљанин, градски урбаниста.
Ширина коловоза у Карађорђевој улици је довољна за увођење оваквог начина паркирања, односно, процена надлежних је да нови тип паркиралишта неће узроковати спорији саобраћај нити стварање гужви.
М.С.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa