Инфо

1. септембар 2016.1. сеп 2016.
ЗА ВЕЋУ БЕЗБЕДНОСТ ГРАЂАНА И ИМОВИНЕ

РЕДАРИ НА НЕКОЛИКО ЛОКАЦИЈА

Због уништавања инвентара у Великом парку, Тркалишту и игралишту на Градском тргу, Градска управа Шапца донела је одлуку о ангажовању редара који ће у вечерњим сатима бринути о безбедности грађана и чувати мобилијар на овим локацијама
Надлежне градске службе поправиле су оштећења која су пре месец дана настала на игралишту у Великом парку. Како би се спречила поновна оштећења објеката на овој, али и на другим локацијама у граду, донета је одлука о ангажовању редара који ће се старати о безбедности посетилаца и истовремено чувати инвентар. За уништавање имовине свих грађана предвиђена је оштрија казнена политика.
- С обзиром на то да је велики број оштећеног мобилијара у парку и у другим деловима града, комунална полиција је појачала контролу у овим деловима града. Посебно на Тркалишту, Градском тргу код игралишта и у Великом парку. У Великом парку биће ангажована два комунална редара који ће ускоро почети да бораве у парку у вечерњим сатима. Новина је да ћемо тужбама наплаћивати оштећени мобилијар у граду, а када су у питању малолетна лица, тужбе ће бити упућене родитељима. Ово је пионирски подухват у Србији, јер ниједан други град није на овакав начин покушао да наплати штету, рекао је Ненад Илић, руководилац групе Одељења комуналне полиције.
Велик парк су у понедељак посетили градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и главни градски урбаниста Катарина Дубљанин. Зеленовић је апеловао на суграђане да не уништавају простор који служи на понос свим Шапчанима, и најавио нове радове у Великом парку.
- Велики парк је један од најлепших делова града, али поред тога што се трудимо да буде леп учинићемо све да буде и безбедан. Он је место сусрета и млађих и старијих генерација и као такав треба да буде место где ће деца од малих ногу имати културне садржаје. На музичкој позорници која се тренутно гради наступаће ученици Музичке школе и други који се у нашем граду баве културом. Очекујемо да овај посао буде окончан за десетак дана, односно пре почетка Шабачког вашара и Чивијаде, када у наш град долазе многобројни гости. Трудимо се да утичемо на младе да своје време проводе квалитетније и да чувају своју околину, навео је градоначелник Шапца.
У наредном периоду у Великом парку планирано је постављање чесми и мобилијара, реконструкција Планинарског дома и асфалтирање преосталих стаза. До сада је уређен прилаз из улице Краља Милана, постављена јавна расвета и мобилијар у старом делу парка, уређено дечје игралиште реконструкцијом бункера, асфалтирана већина пешачких стаза и постављена трим стаза, док је нови део парка постао богатији за игралиште за кућне љубимце.
М.С.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa