Инфо

1. септембар 2016.1. сеп 2016.
ПРВОГ ДАНА СЕПТЕМБРА 1.104 ПРВАКА ДОЧЕКАНО ДОБРОДОШЛИЦОМ

ПЕСМОМ И ИГРОМ ЗА УСПЕШАН ПОЧЕТАК

Поред разноврсног програма које су приредиле све школе на територији града Шапца 1.104 првака на поклон добило пакетиће са школским прибором које им је уручио градоначелник Небојша Зеленовић на Градском тргу прошлог четвртка
Узбуђење, стрепња, притајени страх слили су се, како то бива сваког првог септембра, у срца најмлађих суграђана. Први корак у свет образовања направљен је прошлог четвртка. Школе на територији града Шапца широм су отвориле врата својим ђацима првацима. Разноврстан програм у коме ниси изостале ни песма ни игра уз поруку добродошлице био је више него леп и опуштајући увод у оно што их чека у наредном периоду.
- Свиђа ми се школа. У почетку сам се мало прибојавала али је лепо бити са новим другарима. Сада једва чекам да дођем на часове код учитељице - рекла је Исидора Арсеновић коју смо затекли у школској клупи ОШ „Николај Велимировић“.
Увод у оно што се дешавало у свакој школи појединачно биле су и речи добродошлице уз поклон пакетиће са школским прибором од стране Градске управе града Шапца на Градском тргу.
- Први септембар је најважнији дан за сву нашу децу и њихове породице. Сви га обележавају на посебан начин, зато је важно да и град Шабац покаже колико нам је важно образовање, колико нам је стало до тога да наша деца имају добро школовање и пристојне школе у којима се учи као у Европи. Ми желимо да наша деца у школама иду у једну смену, да имају топли оброк и један сат физичке активности дневно, да у школама проводе више времена и да уче стране језике и програмирање. Сигуран сам да ми као град то можемо да обезбедимо нашој деци, како би сутра били способни да побеђују у борби која се зове живот ““ поручио је градоначелник Небојша Зеленовић.
Свеопштем добром расположењу допринео је и хор Музичке школе „Михаило Вукдраговић“. С обзиром да је ово време када треба обратити пажњу на све учеснике у саобраћају, а посебно најмлађе, одиграна је и поучна представа „Пажљивкова правила у саобраћају“.
СВЕ ЗА НАЈМЛАЂЕ
Поред поклон пакетића у којима се налази картица прваци ће заједно са својим родитељима бити у могућности, захваљујући заједничкој акцији града Шапца и Шабачког позоришта, да у наредном периоду купе карте за све дечје представе са попустом од 50 одсто у наредној сезони. Акцији се придружила и Библиотека шабачка која је обезбедила бесплатне чланарине за ђаке прваке. Чланске карте могу се подићи сваког радног дана од 7 до 20 часова, а суботом од 7 до 14 часова, у Позајмном одељењу за децу Библиотеке шабачке.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa