Инфо

1. септембар 2016.1. сеп 2016.
ОПОЗИЦИЈА СЕ УДРУЖИЛА И ФОРМИРАЛА ВЕЋИНУ У СО ВЛАДИМИРЦИ

БАТИНАШИ ЧУВАЈУ ВЛАСТ НАПРЕДЊАКА У ВЛАДИМИРЦИМА

На трећој редовној седници Скупштине општине Владимирци, која је одржана 29. августа 2016. године, формирана је нова скупштинска већина коју сачињавају 13 одборника, следећих политичких групација Социјалистичке партије Србије, Демократске странке, Групе грађана „Небојша Петронић-Јединствена Србија- Маријан Шевић“ и Групе грађана „Завршимо започето“ -Јанко Ђурић“ .
Незадовољни лошим радом функционера и општинског одбора СНС у Владимирцима, разоткривеним малверзацијама, бројним неиспуњеним обећањима, бахатошћу челника Српске напредне странке, лошим међуљудским односима у партији, два одборника СНС напустили су њихову одборничку групу и подржали нову скупштинску већину.
На одржаној седници скупштине општине разрешени су дужности председник Скупштине општине Владан Милошевић председник општине Милорад Милинковић, заменик председника општине Дејан Јевтић као и чланови општинског већа.
За новог председника општине Владимирци, гласовима већине одборника скупштине општине, изабран је Драган Симеуновић из Трбушца. За његовог заменика изабран је Маријан Мијаиловић из Матијевца. Владимирачким парламентом, председаваће нов председник Скупштине општине Јанко Ђурић и његов заменик Слободан Сарић из Владимираца. Изабрани су и нови чланови општинског већа, изборне комисије и комисије за кадрове.
Новоизабраним органима власти онемогућен је улазак у зграду општине Владимирци, коју су у једном тренутку „обезбеђивали“ 30-так истетовираних, набилдованих „батинаша“ ангажованих од стране смењене врхушке Српске напредне странке, који су спречили улазак одборника Скупштине општине Владимирци и преузимање легално изабране власти.
Овакав чин је огледало политике општинског одбора Српске напредне странке у Владимирцима, чији рад је праћен бројним аферама, и који су новоформираној одборничкој већини од 13 одборника ставили до знања да ће насиљем и беззакоњем онемогућити преузимање власти новоизабраних органа.
Рад функционера Српске напредне странке од самог формирања власти праћен је бројним аферама о којима бруји цела Србија, о чему сте могли да читате у свим штампаним и електронским медијима. Афера у вези расподеле средстава изборне комисије и доделе у закуп базена страначком припаднику само су једне од бројних неправилности. О бахатости, претњама и примитивном понашању појединаца који су до јуче били припадници власти не желим да коментаришем. Све ово резултирало је бројним незадовољствима грађана а и самог чланства СНС у Владимирцима , који су разочарани почели да напуштају општински одбор СНС. Са таквим радом и односом према грађанима, овакав исход био је очекиван и смена власти неминовна. Нови органи власти изабрани су од стране већине одборника у Скупштини општине Владимирци и то треба да представља „закон „ за сва даља дешавања. Покушали смо да на миран начин уђемо у зграду општине, али тамо смо дочекани уз бројна вређања, претње и понижавања од стране врхушке напредњака, које су обезбеђивала непозната лица, сумњивог изгледа и понашања. Незамисливо је да је одборницима забрањен улаз у зграду општине и то на најпримитивнији начин. Материјал са одржане седнице скупштине, предали смо секретару скупштине а о свему обавестили Министарство за локалну самоуправу.
Поред ових органа, упутили смо дописе о немилим дешавањима и премијеру Александру Вучићу, председнику Томиславу Николићу, Уставном суду, САНУ, Заштитнику грађана, бројним амбасадама и невладиним организацијама, надајући се да ће беззакоње и гола сила од оних који је примењују и који не могу да се помире да су смењени са својих функција, бити врло брзо санкционисани. Такође смо упозорили бившег председника општине Милорада Милинковића и Владана Милошевића на њихово самовлашће у злоупотребу и узурпирање службених печата, за шта врло лако могу кривично да одговарају-истиче у својој изјави председник Скупштине општине Владимирци Јанко Ђурић, и најављује да ће врло брзо заказати седницу Скупштине општине, која ће бити одржана у парку испред општине о којој ће обавестити све медије као и припаднике Европске уније као и да ће поднети кривичну пријаву против појединих одборника СНС за лажно пријављивање.
-Ја сам и даље одборник СНС, односно подржавам нашег премијера, председника , али не подржавам власт СНС у Владимирцима, зато што не раде у складу са политиком врха странке, противник сам бахатог понашања појединаца и беззакоња, ја то не могу да подржавам-истиче Споменка Гајић, једна од два одборника СНС која подржава нову одборничку већину у Скупштини општине Владимирци.
Новоизабрани председник општине Владимирци, Драган Симеуновић наводи да је бившем председнику општине и председнику Скупштине општине, који не желе да напусте службене просторије, скренуо пажњу да постоји нова одборничка већина, да су они на законит начин смењени, као и да последице њиховог самовољног понашања могу бити предмет кривичног поступка. Такође, оппштина Владимирци је незаконито склопила уговор о физичком обезбеђењу, а чија је сврха да забрањује новим органима власти да уђе у службене просторије и преузме своје законске дужности. Овај уговор ће коштати општину Владимирци око 500.000,00 динара, а за који вероватно није предвиђена позиција у буџету за плаћање. Смењени функционери и даље располажу буџетским средствима општине, користе службене просторије и возе службена возила, једном речју у општини влада потпуна анархија. Председник општине наводи да су поједини одборници СНС подносили кривичне пријаве против појединих лица из новоформиране власти за такозвану куповину одборника. Овакви поступци појединаца из СНС показује колико су они дезорјентисани и погубљени и да на сваки начин покушавају да дестабилишу и изврше протисак на нову власт, у нади да ће тим путем „спасисти“ већ изгубљену власт. Овим путем желим да најавим гостовање свих 13 одборника и нових функционера општине Владимирци на телевизији Шабац где ћемо ширу јавност обавестити о свим дешавањима у општини Владимирци, малверзацијама бивше власти и појединаца као и о њиховим оптужбама упућених на Наш рачун.
Одборници, њих 13, који чине већину у СО Владимирци, као главног кривца за насталу ситуацију истичу бившег председника Скупштине општине Владимирци, Владана Милошевића, који је прекршио одредбе Пословника Скупштине опшптине и прекинуо рад седнице скупштине, позивајући се на одредбе члана 64. и 74. Пословника.
Као главни разлог његовог „изнуђеног“ чина навео је да услед „ недостатка материјала“ седница скупштине завршена, позивајући се да скупштини није достављен материјал у року од 24 сата пре одржавања седнице и да иста није могла да ради.
Владан Милошевић је у законском року на предлог 1/3 одборника скупштине заказао седницу за 29.08.2016.године. Дана 26.08.2016.године, одржане су консултације са шефовима одборничких група и на којем састанку тадашњи председник скупштине није поменуо нити један проблем са дневним редом и материјалом за исту.
Чланом 64. Пословника предвиђено је да се у дневни ред седнице скупштине уврштавају материјали који су припремљени у складу са Пословником , те је председник скупштине био дужан да води рачуна који материјал уврштава у дневни ред. Такође, за седницу СО, био је предложен дневни ред са потврђивањем мандата одборника и тачкама у којима се разрешавају и бирају извршни органи власти и који је предложен и достављен у складу са Пословником и Статутом општине Владимирци. Сами предлози са именима кандидата, које предлажу одборници достављају се председавајућем на самој седници скупштине те је и формално и материјално немогуће доставити предлоге са именима пре одржавања седнице скупштине када је у питању избор извршних органа власти. Такође, председник скупштине позвао се на члан 74. Пословника , који се односи на промену предложеног дневног реда, и рок да се исти допуни „предлогом“ за постављање, разрешење и престанак функције и који се не односи на достављање како је он протумачио „ материјала“ са именима кандидата.
Да ли је у питању елементарно непознавање права или очигледна намера да се спречи формирање нових органа власти, питају се многи, али су сигурни у једну чињеницу, да су поступци бившег председника скупштине искључиво „марионетски“ -наводе одборници Скупштине општине Владимирци.
Након напуштања 12 одборника СНС са седнице, 13 одборника Скупштине општине Владимирци, у складу са чланом 71. Пословника, наставило је редовно заседање седнице СО Владимирци.
13 одборника СО Владимирци

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa