Инфо

1. септембар 2016.1. сеп 2016.
МЕСЕЦ МЛАДОГ АУТОРА ЦЕНТРУ

ИМАГИНАРНИ ПЕЈЗАЖИ

У оквиру Месеца младог аутора, у галерији Културног центра је отворена изложба “Крнуле“ графичарке Јелене Инђић, која је недавно дипломирала на Академији уметности Универзитета у Бања Луци.
- Велика је част за уметнике када нам установа као што је Културни центар у Шапцу уступи простор. Ово је значајна подршка да радим и напредујем, изјавила је ауторка, која је излагала радове на бројним групним изложбама у земљи и региону.
Према мишљењу директорке Културног центра Соње Петровић Јагић, уметница „као интимни ликовни запис ниже призоре имагинарног пејзажа, у сталним трансформацијама облика и простора путем светлости и линије. Она подсећа на „дан“ у стварном пејзажу, постиже изванредну атмосферу и показује да у њој живи један прави, врстан графичар који ће у наредном периоду имати шта да покаже“.
На отварању изложбе, говорили су Јеленини професори ““ Драгиша Марсенић и Иванка Трифуновић.
- Увек је велико задовољство за мене као педагога када упознам особу која је даровита. Међутим, даровитост није довољна уколико није употпуњена трудом, радом и способношћу да ученик проба и уради све задатке које пред њега постави професор, рекао је Марсенић.
Изложба је отворена до 9. септембра.
М.Ф.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa