Инфо

4. новембар 2010.4. нов 2010.
КОЦЕЉЕВА

ДЕВЕТ МЕСЕЦИ ОПШТИНСКЕ КАСЕ

Данас се у Коцељеви одржава 16. седница Скупштине општине на чијем дневном реду ће се наћи 21 тачка. Готово о свим питањима о којима ће расправљати одборници, дискутовали су и чланови општинског већа
На данашњој седници разматраће се извршење општинске касе у првих девет месеци као и први ребаланс буџета. Представници у локалном парламенту ће, између осталог, дискутовати и о Одлуци о отпису камате на доспеле обавезе по основу одређених јавних прихода. На недавно одржаној седници општинског већа које је усвојило ову одлуку речено је да она пружа велику предност за све дужнике, као и да ће имати велики ефекат на општински буџет јер се новац од локалних пореза слива потпуно у касу локалне самоуправе. Овом одлуком уређују се услови и начин отписа обрачунате а неплаћене камате на обавезе физичких и правних лица које су доспеле до краја прошле године по основу пореза на имовину правних и физичких лица и локалних комуналних такси.
Од половине 2009. године део локалне пореске администрације преузет је од републичке пореске управе. Према тврдњама општинског руководства велики број грађана раније нису ни добијали решења, те су се многи становници ове општине нашли у чуду када су им стигла решења и опомене за дуговања локалних пореза.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa