Инфо

1. септембар 2016.1. сеп 2016.
Пројекат развоја приватног сектора у сарадњи са немачком организацијом ГИЗ

ПОВЕЋАЊЕ КОНКУРЕНТНОСТИ

У Регионалној привредној комори Ваљево, у сарадњи са Привредном комором Србије, одржан је радни састанак представника локалних самоуправа, развојних агенција, образовних институција, привредника и представника ГИЗ-а (Немачка организација за техничку сарадњу), који су представили пројекат који има за циљ развој приватног сектора. Пројекат почиње у јануару 2017. године, планирано је да траје 2 године и имаће за циљ развој приватног сектора, пре свих малих и средњих предузећа и предузетника. У фокусу ће бити повећање конкурентности и иновативних капацитета МСПП, кроз унапређење понуде пословних услуга које ће истим стајати на располагању.
Пројекат ће имати више нивоа приступа и у зависности од тога сарађивати са различитим партнерима. Географски фокус пројекта ће бити на мање развијеним регионима у Србији, а секторски фокус на следећа већ дефинисана три потенцијална сектора: информационе и комуникационе технологије, металска и машинска индустрија и органска пољопривреда.
Ханс Естерман је ангажован од стране ГИЗ као експерт у циљу дефинисања потенцијалних региона у Србији у којима би пројекат могао да у датом времену и унутар дефинисаних сектора оствари највећи ефекат. Подручје Регионалне привредне коморе Ваљево су препознали као подручје са потенцијално расположивим капацитетима када су у питању органска пољопривреда и металска и машинска индустрија.
Више информација за област органске пољопривреде: Мирјана Ђорђевић-Гавриловић, секретар удружења за пољопривреду и прехрамбену индустрију, е-маил: мираЖрпк-ваљево.цо.рс, телефон 014/221-721.
Више информација за област металске индустрије: Дијана Јеремић, секретар удружења за инсустрију, енергетику и рударство, е-маил: дијанаЖрпк-ваљево.цо.рс, телефон 014/221-721.
(Званична интернет презентација

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa