Инфо

15. септембар 2016.15. сеп 2016.
У СУСРЕТ ФЕСТИВАЛУ ЗИМНИЦЕ У КОЦЕЉЕВИ

У НАЈАВИ ВЕЋИ БРОЈ ИЗЛАГАЧА

За осам дана подизање фестивалске заставе најавиће почетак осмог по реду сајма зимнице у Коцељеви, који ће као и претходних година, трајати два дана
За сада је извесно да ће своје производе излагати око 170 произвођача, како локалних тако и оних који долазе из свих крајева Србије, што је за 20-ак одсто више него лане. Организатори истичу да ће самим тим и понуда зимнице бити богатија, разноврснија и квалитетнија, те се надају да ће овогодишња манифестација бити још посећенија у односу на прошлогодишњу која је оборила све досадашње рекорде.
- Осим тога рекорд ће бити оборен и по броју учесника у такмичењу у припремању ловачког гулаша. Наиме до почетка ове недеље имали смо потврђено учешће чак 163 екипе, што је далеко више у односу на прошлу годину. Поред локалних и учесника из наше земље, најављен је долазак такмичара из Словеније, Хрватске, Француске, Холандије... - изјавила је председник организационог одбора и заменик председника општине Коцељева Славица Ранковић.
Излагање и продаја производа почиње у петак, 30. октобра. Овај дан биће посвећен деци у оквиру дечјег програма, као и бројним изложбама, попут ручних радова и слика уметника из ликовне колоније. У поподневним сатима одржаће се и смотра фолклора која ће окупити око 300 учесника из око девет културно-уметничких друштава.
Другог дана фестивала, након почетка излагања зимнице, улицама ће продефиловати костимирани учесници маскенбала и карневала. Такмичење у припремању ловачког гулаша такође је предвиђено за суботу. У поподневним сатима посетиоци ће имати прилику да уживају у наступу КУД “Талија“, а од 20 часова у концерту Маринка Роквића.
- Ми се трудимо да из године у годину обогатимо садржај ове манифестације која је успела да у потпуности презентује готово све потенцијале овог краја као и да буде добар начин за пласман производа наших вредних домаћица и домаћина. Производња зимнице је заиста постао у многим домаћинствима породичан посао у који су укључени и старији и млађи чланови. Веома је важно истаћи да се у домаћој радиности све припрема по старој рецептури што гарантује првенствено квалитет садржаја теглица. То је још један разлог више да људи дођу на овај сајам, да пробају производе, а ми ћемо свакако знати да на прави начин узвратимо указано поверење - поручила је Ранковићева.
В. Бошковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa