Инфо

4. новембар 2010.4. нов 2010.
ПРИЗНАЊЕ ШАПЧАНИМА ВЛАДИМИРУ НИНКОВИЋУ И СРБОЉУБУ ЈОВАНОВИЋУ НА „ТЕСЛА ФЕСТУ“

ЗЛАТНА МЕДАЉА ЗА ИНОВАТОРСТВО

Шапчани Владимир Нинковић и Србољуб Јовановић на „Тесла фесту“ освојили златну медаљу за иновацију заштитног панцира. За њихово решење заинтересоване и светске компаније. Тешка материјална ситуација у којој живе проналазачи не спречава их да трагају за новим открићима
Шапчанин Владимир Нинковић већ годинама је познат у домаћим и међународним круговима проналазача. Овај заљубљеник у трагање за техничким решењима и иновацијама које доприносе бољем животу људи и деценије живота посветио је проналазаштву и патентирању својих веома занимљивих изума. Учесник је више домаћих и међународних такмичења, сајмова, изложби и фестивала проналазаштва на којима је добијао најзначајнија признања.
Тако је било и ове године. На недавно одржаном Фестивалу иновација, знања и стваралаштва, који се, под називом „Тесла фест“ традиционално одржава у Новом Саду од 12. до 15. октобра, Нинковић је са колегом Србољубом Јовановићем, такође Шапчанином учествовао у такмичењу иноватора из области електротехнике. У изузетној конкуренцији која је владала у овој области, Шапчани су тријумфовали и освојили златну медаљу.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa