Инфо

15. септембар 2016.15. сеп 2016.
НАГРАДЕ ЗА НАЈБОЉЕ НА КОНКУРСУ „ЧИВИЈАДА 2016“

ХУМОРА НЕ МАЊКА

Првог дана Чивијаде проглашени су добитници награда на конкурсу „Чивијада 2016“ у категорији афоризама, карикатура и сатиричних прича
Жири у саставу књижевник Петар Лазић, директор Шабачког позоришта Зоран Карајић и уредник „Блицове“ рубрике „Х-умор“ Зоран Николић Зозон ове године није имао лак задатак. За најбољу карикатуру пристигло је више од стотину радова, а у веома јакој конкуренцији прва награда припала је старом знанцу, Саши Димитријевићу из Ниша.
- Ово ми је девета награда на Чивијади. Због оволиких признања још пар година сам поднео захтев да ми се додели држављанство Чивијашке републике. „Чивијада“ ми је омиљена манифестација, због духа који носи, због сатире и хумора захваљујући којима Мали Париз привлачи сатиричаре и карикатуристе баш као што Париз привлачи уметнике, навео је Димитријевић који је прво место освојио испред Југослава Влаховића и Горана Ћеличанина.
Прво место у категорији сатирична прича припало је новинарки Јелени Петровић из Сопота, чији рад је одушевио жири у конкуренцији пет стотина прича. Друго место припало је Милораду Ћосићу, а треће Томиславу Дрвару.
- За конкурс сам сазнала случајно, на сајту Туристичке организације града. Одмах сам послала причу, али нисам очекивала награду. Признања ми, као младом новинару, итекако пријају, а ову награду доживљавам као подстрек за даљи труд и рад, навела је Петровићева.
Најтежи задатак жири је имао за избор најбољих афоризама, с обзиром да је морао да одабере свега три од 1.500 пристиглих. Ове године тријумфовао је Милан Симић из Велике Плане, испред традиционалног госта „Чивијаде“ Екрема Мацића и Предрага Рашуле.
- Што је за спортисте Олимпијада, то је за нас „Чивијада“. Осећам се поносно, много познатих колега је добило признање пре мене. Ово је награда и за моје учитеље, јер 30 година пишем афоризме. Добар афоризам је много тешко написати, а још теже освојити награду на манифестацији као што је „Чивијада“, рекао је Симић.
Организатори „Чивијаде“ и ове године су за добитнике обезбедили новчане награде. Победницима је припало по 15, другопласиранима 10, а за треће награде пет хиљада динара.
М.С.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa