Инфо

22. септембар 2016.22. сеп 2016.
ОТВОРЕНА ПОСТХУМНА ИЗЛОЖБА МИЛОША СИМИЋА У ГАЛЕРИЈИ ШКОЛЕ ПРИМЕЊЕНИХ УМЕТНОСТИ

ОД ЗВЕЗДА САТКАН

„Са њим сам делила тужне и срећне тренутке у стваралачкој борби и жељи да победи болест. Био је неуморан у свом креативном раду, они су били његов живот, биографија и визија будућности. Његови радови говоре и о страховима, жељама, порукама... Он је недовршена визија и тако јединствен може да буде инспирација и узор неким новим талентима. За мене је Милош дивљење, незаборав и вечита туга“, обратила се Наташа Јовановић, разредни старешина, породици, пријатељима, друговима и наставницима 16. септембра
О Милошу Симићу, талентованом ученику, његовој љубави према уметности, посвећености и имагинацији „од звезда сатканој“, у галерији Школе примењених уметности, уз пуно емоција проговорили су Наташа Јовановић, разредни старешина, Невенка Ђокић, директорка школе, Хозе Мигуел Арзуага, режисер у Лионској опери и балету и представник француских карневалиста, Маша Тадић, Милошева другарица из одељења, Бранка Силов из Ријеке, представница хрватских карневалиста и једна од организатора Милошеве изложбе у Ријеци, и Драгиша Марсенић, ликовни педагог.
Окружени Милошевим радовима, који су доприносили магији шабачког карневала претходних година, породица, пријатељи, другови и наставници, тог 16. септембра, осетили су налет разноврсних емоција уз дивљење према рано прекинутом стваралачком младом животу.
- Када стојим пред Милошевим радовима, тужна сам, јер су сећања на њега још свежа. Сећам се када смо заједно са њим припремали његову изложбу у школи, надајући се најбољем. Са њим сам делила тужне и срећне тренутке у стваралачкој борби и жељи да победи болест. Био је неуморан у свом креативном раду, они су били његов живот, биографија и визија будућности. Његови радови говоре и о страховима, жељама, порукама... Он је недовршена визија и тако јединствен може да буде инспирација и узор неким новим талентима. За мене је Милош дивљење, незаборав и вечита туга ““ рекал је Наташа Јовановић, разредни старешина, која је заједно са његовим друговима и другарицама приредила изложбу под називом „Од звезда саткан“.
Захвалност на учињеном изразили су и Милошеви родитељи, Александра и Зоран.
- Хвала Милошевим професорима и свима који су учествовали у организацији изложбе. Оживели су нам корак, отворили поново врата школе, показали лепоту његових слика у амбијенту и атмосфери пуној љубави и поштовања. Кад родитељи схвате да дете није више само њихово, већ да га деле са универзумом, тада понос надјача смрт и бол. Захвални смо што нам је удахнут тај диван осећај.
У свом прекратком животу Милош је за собом оставио звездани траг уметничког стваралаштва који је небројено пута био награђиван. То потврђују и његови радови који се могу погледати до сутра у галерији Школе примењених уметности.
ПОНОС СВИХ
Директорка Школе примењених уметности, како је сама истакла, те вечери није желела да о Милошу говори у прошлом времену, јер је он то вече био са њима посредством својих радова.
- Дивним радовима који су плод једне огромне имагинације, радозналог духа, посвећености и љубави према уметности. Милош јесте „од звезда саткан“, тако смо га доживљавали и зато ова изложба и носи управо тај назив. Велику захвалност дугујемо Милошевој породици која нам је уступила његове слике и цртеже. Они, баш као и сви ми који смо га познавали, који волимо и ценимо њега и његов рад, можемо да будемо поносни. Милош данас свој сјај дели са звездама ““ додала је Невенка Ђокић.
О. Гавриловић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa