Инфо

29. септембар 2016.29. сеп 2016.
Станаре Бенске баре годинама муче проблеми ремећења јавног реда и безбедности

Нема мирног сна уз песму и каменице

Станари Бенске баре око популарног „кавеза“ годинама уназад муку муче са својеврсним видом насиља и малтретирања. На клупама око игралишта и атерске чесме годинама се окупљају млади који константно ремете јавни ред и мир, али и угрожавају безбедност станара и објеката у околини у ноћним сатима.
На десетине позива полицији, и комуналној полицији, није донело никакве резултате. Поред вриске и цике, неретко станари околних зграда буду почашћени по којим каменом, јајима, празним флашама, разбијеним прозорима, стаклима на колима, поломљеним ретровизорима. И то све уз песму и игру до раних јутарњих сати. Комунална полиција каже да није надлежна, чак ни у случају када се за 1. мај на том месту роштиљало, а права полиција често има важнијих послова.
Овај проблем је на веома интензиван начин предочен градоначелнику Шапца Небојши Зеленовићу током изборне капање пролетос. Да су се ствари коначно помериле са места, говори податак да су представници градске управе, ЈКП „Стан“ и урбанисти одржали већ три састанка са станарима у циљу проналажења проблема.
- Ови састанци се организују са циљем да се проблем реши. Што више будемо причали и радили на томе, решење ће нам бити ближе. Поред информација које смо добили од станара, а које се тичу ситуације на терену, чули смо и доста предлога који ће свакако наћи своје место у коначном решењу ““ рекао је Игор Марсенић, члан Градског већа који је и иницирао ове састанке.
А, на тим састанцима се свашта чуло. Старијој госпођи је разбијен прозор. Када су сутрадан дошли инспектори, прво шту су је питали било је да ли је она на неки начин испровоцирала оне који су јој разбили прозор у два ујутру.
- Терасе су нам пуне разбијених јаја. Поред разбијених прозора, забележени су и разбијена стакла на колима. У последње време смо приметили и да нам се пењу по терасама. Зовемо полицију и „комуналце“, али ништа се није поправило ““ рекли су станари на том састанку.
Када је реч о предлозима, њих је било доста. Идеја је да се тај простор претвори у класично дечје игралиште, без справа за вежбање. Да се комплетан парк осветли и стави под видео надзор. Патроле полиције би требало чешће да обилазе овај простор, а могло би се размислити о поновном увођењу позорника. То би, према мишљењу станара, требало да смањи проблеме у Бари и учини централни део града мирнијим и безбеднијим.
- Нико не жели да деци и омладини ускрати простор за игру и дружење, али не желимо ни ми да се одрекнемо права на миран и безбедан сан. Сматрамо да није примерено да се у центру града, у парку окруженом стамбеним зградама дивља на начин који ми трпимо - поручили су станари.
Марсенић је нагласио да Град жели да се овај проблем реши и да ће у великој мери саслушати грађане.
- Наставићемо са овим састанцима, а наши урбанисти ће наћи решење за парк и игралиште за децу ““ додао је он.
Следећи састанак са полицијом
На састанку је договорено да се нови сусрет закаже у року од десетак дана. Том приликом поред станара, представника Града, биће упућен позив и представницима полиције и комуналне полиције.
- Желимо да укључимо све релевантне факторе у процес решавања овог проблема који, очигледно, тишти велики број станара Бенске баре ““ рекао је Марсенић.
Н. К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa