Инфо

29. септембар 2016.29. сеп 2016.
ОТВОРЕНА 12. ПОЗОРИШНА РЕВИЈА „ШАБАЧКО ПОЗОРИШТЕ ““ ТЕАТАР НА ПРАВОМ ПУТУ“

ЗА ПОЧЕТАК „ЖИВОТ ЈЕ САН“

Синоћно отварање изложбе о Мири Ступици од стране Ксеније Шукуљевић у галерији „Владислав Лалицки“ Шабачког позоришта означило је и почетак позоришне сезоне 2016/2017. Награду „Борис Ковач“ за посебан допринос Шабачком позоришту у протеклој сезони Кости Павловићу уручио је Ханибал Ковач. Признање Павловићу, одлуком Уметничког већа, припало је за музику у представи „Перикле“.
После отварања на Великој сцени „Љубиша Јовановић“ премијерно је изведен Калдеронов „Живот је сан“ у адаптацији и режији Александра Лукача, а у извођењу ансамбла Шабачког позоришта.
Вечерас од 20 часова Шапчани ће имати прилику да погледају представу Д. Н. Николића „Дрита“ у режији Ксеније Крнајски, Пулс театра Лазаревац. Већ наредне вечери, у петак, заљубљенике у позоришну уметност обрадоваће нова премијера и то представе С. Гицића „Дежави“ рађене у копродукцији Регионалног позоришта Нови Пазар, Шабачког и Крушевачког позоришта, а у режији Андрее Аде Лазић.
Од 8. до 11. октобра могу се погледати представе „Примадоне“ у адаптацији и режији Ирфана Менсура, а продукцији „Yугоарта“, Басарин „Ревизор за југоисток“ у режији Марка Торлаковића, Шабачког позоришта, Илићево „Чудовиште“ у режији Предрага Штрпца, Народног позоришта „Тоша Јовановић“, Зрењанин, Црнчевићева „Кафаница, судница, лудница“ у режији Мирослава Трифуновића, Шабачког позоришта.
За крај предвиђене су две премијере Шабачког позоришта и то „Сара Бернар“ у режији Ферида Карајице, 12. октобра, и Радоњићев „Клуб љубитеља смене 8“ у режији Филипа Марковиновића. Како је у питању камерно извођење, представа „Живот је сан“ имаће своју прву репризу 13. октобра. Последње вечери жири ће донети одлуку о најбољој представи овогодишње 12. Позоришне ревије „Шабачко позориште ““ Театар на правом путу“.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa