13. oktobar 2016.13. okt 2016.
ODRŽANA SEDNICA PRIVREDNOG SAVETA GRADA ŠAPCA

SARADNjA GRADA I PREDUZETNIKA

Neophodna jača saradnja Nacionalne službe za zapošljavanje i Grada Šapca u zajedničkim programima. Lokalni akcioni plan zapošljavanja za 2017. podrazumeva i direktnu podršku preduzetnicima
Prošlog petka u Gradskoj kući održana je sednica Privrednog saveta grada Šapca. Tom prilikom privrednici grada, predstavnici lokalne samouprave i Nacionalne službe za zapošljavanje razgovarali su o lokalnom akcionom planu zapošljavanja i programu podsticaja lokalnog ekonomskog razvoja grada Šapca za narednu godinu. Pored navedenog, na dnevnom redu se našao i Predlog izmena i dopuna Rešenja o osnivanju i imenovanju Lokalnog saveta za zapošljavanje grada Šapca.
-Jedan od glavnih zaključaka sastanka je neophodnost efikasnije saradnje Nacionalne službe za zapošljavanje i Grada Šapca u zajedničkim programima- ocenila je načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave Šapca Bojana Mladenović i objasnila.
-Dogovor je da se u narednoj godini zajedno angažujemo u programima prekvalifikacije i obuka za poznatog poslodavca. Planiramo i značajna sredstva za stručno osposobljavanje kod privatnih poslodavaca, što je novina. Lokalni akcioni plan za 2017. godinu razlikovaće se od prethodnih po direktnoj podršci preduzetnicima, sa kojima smo usaglasili mere za unapređenje njihovog položaja. Novost je i paket podrške i pomoći seoskim turističkim domaćinstvima.
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, zahvalio je ovom prilikom privrednicima koji su učestvovali u radu Privrednog saveta i dodao.
-Pokrenuli smo važne procese u oblasti poreskih opterećenja i lokalne administrativne takse, i što je najvažnije, kako da na najbolji način prvenstveno u domaćim firmama, ali i u novim kompanijama koje dolaze u naš grad, stvorimo uslove da što veći broj sugrađana dobije priliku da radi. To je moguće postići prevashodno kvalitetnim obukama koje će finansirati Grad Šabac. Te obuke će pomoći građanima koji žele da se zaposle, a sada će imati i priliku, s obzirom na to da u Šabac dolazi velika japanska kompanija “Jazaki“, a tu su i domaće firme koje grade svoje proizvodne kapacitete u industrijskoj zoni. Pri tom se ne misli na obuke koje podrazumevaju samo učenje stranih jezika i rad na računaru za određene specijalizovane delatnosti, već da obuke zaista usvoje i polože. Svima njima Grad će platiti obuke, a oni koji ih ne polože, moraće sami da ih plate- istakao je Zelenović.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa