13. oktobar 2016.13. okt 2016.
ŽITELjI ŠTITARA RASPOLAŽU SREDSTVIMA OD NjIHOVOG POREZA NA IMOVINU

REKONSTRUIŠE SE DOM KULTURE

Zahvaljujući povraćaju sredstava od poreza na imovinu, meštani Štitara rekonstruišu Dom kulture, a imaju i ozbiljne planove za naredni period
Na osnovu predloga većine meštana Štitara, Savet mesne zajednice ovog mačvanskog mesta odlučio je da sredstva od povraćaja poreza na imovinu uloži u rekonstrukciju Doma kulture i uređenje atarskih puteva. U saradnji sa gradom planiraju izgradnju nove ambulante i izvođenje obimnih radova na školi.
- Poštovali smo procedure Gradske uprave oko načina transfera sredstava Savetu mesne zajednice i korišćenju tog novca. U dogovoru sa meštanima, odlučili smo da sredstva iskoristimo za nasipanje lokalnih puteva i uređenje Doma kulture. Želimo da omogućimo bolju zdravstvenu zaštitu naših meštana i bolje uslove za đake u našoj školi, kroz postavljanje nove fasade i zamenu stolarije na školskoj zgradi, ističe predsednik Saveta MZ Štitar Rajko Simić.
Ove predloge podržava i Radenka Gajić, odbornica u Skupštini grada.
- Uz podršku grada i meštana Štitara verujem da ćemo uskoro realizovati plan za izgradnju nove ambulante. Postojeću ambulantu smo nedavno rekonstruisali, ali postoji plan da gradimo novu i imamo spreman projekat, jer 2.000 meštana Štitara zaslužuje da ima dobre uslove lečenja, rekla je Radenka Gajić.
Sa žiteljima Štitara u vezi sa novim radovima koji će se izvoditi u ovom mestu u narednom periodu razgovarao je zamenik načelnika Gradske uprave Šapca Milan Vasić. Tom prilikom, Vasić se osvrnuo i na kritike opozicione Srpske napredne stranke povodom povraćaja sredstava od poreza na imovinu seoskim mesnim zajednicama.
- Kada je grad donosio odluku o povraćaju sredstava od poreza na imovinu u mesne zajednice, verovali smo da meštani svake mesne zajednice najbolje znaju šta je u njihovom interesu i gde treba da ulože novac. Mesna zajednica Štitar je iskoristila ovo pravo, sredila dokumentaciju, predala validan zahtev i uložila sredstva u popravku krova na Domu kulture i sređivanje atarskih puteva. U poslednje opoziciona Srpska napredna stranka govori o odnosu grada prema seoskim mesnim zajednicama. Naša dužnost je da govorimo o činjenicama. Grad Šabac je u poslednje dve godine uložio preko 385 miliona dinara u seoske mesne zajednice i to je najbolji dokaz da grad brine o selima. Više od 33 mesne zajednice su iskoristile svoje pravo na novac od povraćaja poreza. Grad ni u jednom trenutku nije gledao ko je na čelima tih mesnih zajednica, jer mi se ne bavimo politikanstvom, nas interesuje život ljudi koji žive u tim selima. Grad Šabac je primer kako se dobro odnosi prema svojim mesnim zajednicama, naveo je Vasić.
Do sada, 33 mesne zajednice, odnosno oko dve trećine od ukupnog broja seoskih mesnih zajednica, uključile su se u projekat povraćaja sredstava od poreza na imovinu.
M.S.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa