17. novembar 2016.17. nov 2016.
PLODONOSNA SARADNjA CENTRA ZA STRUČNO USAVRŠAVANjE I CENTRA ZA PROMOCIJU NAUKE

ZA BOGATIJI NAUČNI PARK

Centar za stručno usavršavanje u Šapcu, zajedno sa Mrežom regionalnih centara i Centara za stručno usavršavanje Srbije, ove godine imao je predstavljanje na Sajmu obrazovanja i Sajmu knjiga. Tom prilikom predstavljene su aktivnosti šabačkog Centra, kao i jedinstveni Park nauke.
- Saradnja sa Centrom za promociju nauke ogleda se ne samo u otvaranju Naučnog kluba, nego i u zajedničkim aktivnostima, kao što je podrška proširenju šabačkog Parka nauke, ali i ostvarivanje projekta CPN-a po javnom pozivu u 2016. Uspostavili smo i kontakt sa ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Mladenom Šarčevićem, koji je obećao da će posetiti svaki centar pojedinačno, a i da će organizovati zajednički sastanak sa Upravnim odborom Mreže centara u Ministarstvu ““ rekla je mr Tatjana Marković Topalović, v. d. direktor Centra za stručno usavršavanje.
Saradnja sa Centrom za promociju nauke, rezultirala je upućivanjem dopisa ministru prosvete u kome se traži podrška za otvaranje lokalnih parkova nauke u okviru mreže Naučnih klubova koji postoje u dvanaest gradova Srbije. Ukoliko inicijativa Centra za promociju nauke bude usvojena u toku naredne godine postojeći šabački Park nauke biće bogatiji za nekoliko instalacija za koje ideje već postoje.
O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa