17. novembar 2016.17. nov 2016.
PRVA LIGA SRBIJE ““ 15. KOLO

ISKORISTILI SVOJE ŠANSE

FK „MAČVA“ ““ FK „INĐIJA“ 1:2 (0:2)
Stadion Mačve. Gledalaca: 1.000. Sudije: Ćirić (Subotica); pomoćnici: Petrović (Kikinda) i Harmat (Subotica). Strelci: Lazarević u 73. za Mačvu (11 m); Ivanović u 33. Rakić u 42. minutu za Inđiju. Žuti kartoni: Ivić, Blagojević (Mačva); Ivanović, Stanivuković (Inđija). Crveni karton: Lemajić (Inđija).
MAČVA: Pejović M. Pejović F. (kap), Ristivojević, Lazarević, Blagojević (Lekanić), Ivić (Đukić), Stančetić (Milinković), Obrovac, Jeremić, Milosavljević, Matić.
INĐIJA: Stanivuković, Dolmagić, Lalić, Simeunović, Jovanović, Todić, IVANOVIĆ, Kovačević, Bosančić (Višnjić), Rakić (Komazec), Lemajić.
Počelo je dobro, počelo je očekivano. Ofanziva Mačve na startu, prilike Stančetića, a potom i isključenje Lemajića zbog namernog udaranja Blagojevića, ukazivali su da meč ima željeni pravac. Ipak, „kolosek“ se promenio u 32. minutu. Potpuno bespotreban prekršaj Blagojevića doneo je skraćeni korner gostima, posle koga, glavom, Ivanović donosi prednost „zeleno ““ belima“. Nastavila je „Mačva“ sa napadima, međutim, u potpunoj ofanzivi, Lazarević greši, gubi loptu na 40 metara od gola gostiju, ali kao poslednji igrač. U kontri, Rakić matira Pejovića za 2:0. U nastavku, 90 % vremena lopta je na polovini gostiju, domaći uspevaju da izbore penal koji realizuje Lazarević. Nažalost, u preostalih 15 minuta, odličnu šansu je imao samo Đukić. Šut „iz prve“ završio je pored gola. Ipak, lepe vesti za Mačvu stigle su iz Užica i Pirota.
- Crveni karton je poremetio dobar meč u najavi. Bili smo prinuđeni na defanzivu, ali smo nepogrešivo koristili svoje prilike i savladali najjači tim lige. Ponosan sam na moj tim, ali i uveren da će Mačva u Super ligu ““ smatra trener Inđije Srđan Blagojević.
- Dešava se i ovo, nismo bili dobri danas, ali su moji momci bili izvrsni cele godine i ponosan sam na njih. Sjajni su ljudi, sjajni igrači. Sledi duža pauza, ali mi već pravimo planove kako bi ostvarili superligaški san ““ rekao je trener Rogan.
OSTALI REZULTATI: Sloboda (U) ““ Bežanija 2:2, Zemun ““ Dinamo (V) 3:0, Proleter (NS) ““ Jagodina 2:1, Kolubara ““ OFK Beograd 3:3, OFK Odžaci ““ Sinđelić 1:2, BSK ““ ČSK 3:2, Radnički (P) ““ Budućnost (D) 1:2.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa